Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Kandidaten EK onder 23 bijeen in Amsterdam

(30-05-2001)

De Nederlandse ploeg voor de Europese Kampioenschappen onder 23 jaar van 12 tot en met 15 juli in het Olympisch Stadion in Amsterdam begint vorm te krijgen. In totaal hebben tot 30 mei vijftien atleten aan de kwalificatie eisen voldaan. Een van hen de wereldkampioen kogelstoten bij de junioren, Rutger Smith, zal helaas door een blessure niet kunnen deelnemen. De komende weken zal de ploeg ongetwijfeld nog worden uitgebreid.

De volgende atleten hebben voldaan aan de kwalificatie eisen:

Vrouwen
Marjolein de Jong (400 m en 400 m horden) Lotte Visschers (800 m)
Judith Vis (100 m horden) Ilona Rutjes (discus)
Debby van der Schilt (kogelslingeren) Wendy Koolhaas (kogelslingeren) Karin Ruckstuhl (zevenkamp) Frenke Bolt (zevenkamp)
Saskia Meijer (zevenkamp)

Mannen
Virgil Spier (100 en 200 m, tienkamp) Bram Som (800 m)
Stefan Beumer (800 m)
Koen Raymaekers (5000 en 10.000 m) Thomas Kortbeek (400 m horden) Rutger Smith (kogel en discus) geblesseerd

De gekwalificeerde atleten hebben van 6 t/m 8 juni een trainingskamp op Papendal. Op 6 juni bezoeken zij eerst het Olympisch Stadion en werken daar een training af.

Het organisatiecomité (LOC) van de ECu23 stelt op woensdag 6 juni de pers in staat kennis te maken met de atleten en een gedeelte van de training te volgen. Vanaf 15.00 uur is de pers welkom in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Om 15.30 uur zal Joop Waterreus, de voorzitter van het Locaal Organisatie Commitee, een korte toelichting op het evenement geven in het clubhuis van Phanos in het stadion. Daarna bestaat gelegenheid met de atleten en hun coaches alsmede het begeleidingsteam van de ploeg te praten.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.ecu23amsterdam.com