Gemeente Uithoorn


RISKEERT U EEN DWANGBEVEL ONROERENDE-ZAAKBELASTINGEN 2001 ?
Op 30 mei jl. is aan degenen die de aanslag onroerende-zaakbelastingen (OZB) 2001 nog niet hadden betaald een aanmaning gestuurd. De kosten van deze aanmaning bedragen fl. 10,- voor bedragen onder de fl. 1000,-. Voor verschuldigde bedragen van fl. 1.000,- en hoger zijn deze kosten fl. 20,-.

Voor zover u nog niet had betaald, had u nog tien dagen de gelegenheid om te betalen zonder verdere extra kosten. Aangezien deze termijn inmiddels is verstreken, heeft de invorderingsambtenaar van de gemeente Uithoorn inmiddels dwangbevelen uitgevaardigd. Binnenkort zullen deze dwangbevelen ter betekening aan de belastingdeurwaarder worden overhandigd. De extra kosten die dit met zich meebrengt bedragen minimaal fl. 50,-. U kunt deze extra kosten voorkomen door alsnog direct de nog verschuldigde OZB te betalen bij de gemeentewinkel. Dit moet dan deze week nog betaald worden.

Betaling (zonder deze extra kosten) nà bezoek van de deurwaarder betekent dat de deurwaarder het aan u betekende dwangbevel voor het bedrag van deze extra kosten alsnog verder ten uitvoer zal brengen. Ook dit gaat weer gepaard met extra kosten voor u.

Dwangbevelen zullen niet worden uitgevaardigd voor het gedeelte van de aanslag(en) waarvoor uitstel van betaling is verleend als gevolg van een ingediend bezwaarschrift, of waarvoor een betalingsregeling is getroffen of waarvoor een verzoek om kwijtschelding is ingediend.

Nogmaals: "Directe betaling kan u alsnog de extra kosten besparen." Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij de afdeling financiën en control, bereikbaar onder nummer 0297 - 513190.

Informatieavonden N201
In het kader van de omlegging N201 organiseert de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn drie informatieavonden 25, 26 en 27 juni a.s.
Tijdens deze avonden worden drie streekplannen en drie Milieu Effect Rapportages ( MER) van de provincie Noord-Holland belicht. Daarnaast krijgt het Amstelveense bestemmingsplan voor de omlegging ten noorden van Uithoorn de aandacht.
Voor het gedeelte van de omlegging in de provincie Utrecht organiseert de provincie Utrecht in samenwerking met de gemeente de Ronde Venen een informatieavond over het voorgenomen Tracébesluit en de Milieu Effect Rapportage. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan milieuaspecten en de wijze waarop de omlegging van de N201 in het gebied mogelijk wordt gemaakt.

Voor de inwoners van de gemeente Uithoorn en Amstelveen is met name de informatieavond op 26 juni van belang. Tijdens deze avond komt naast het streekplan van de provincie ook het voorontwerp bestemmingsplan van de omlegging N201 op Amstelveens grondgebied aan de orde. Tijdens deze avond bent u in de gelegenheid om zowel voor het streekplan als voor het bestemmingsplan uw reacties/opmerkingen kenbaar te maken. Tijdens deze informatieavonden willen de provincie Noord-Holland en Utrecht en de betrokken gemeenten, belangstellende inwoners graag informeren over de ontwikkelingen rond de omlegging N201. In informatiestands liggen kaarten en plannen van de omlegging ter inzage.
Er komt speciale uitgave van de N201+ krant met informatie over de betreffende MERren, streekplannen, bestemmingsplannen en de procedures die daaraan verbonden zijn. Daarnaast krijgt u tijdens deze avond de gelegenheid tot het stellen van vragen.
U bent van harte welkom.

Meer informatie?
Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de afdeling Stedenbouw van de gemeente Amstelveen, tel. 020-5404426. Voor informatie over het streekplan kunt u bellen met het secretariaat N201+ provincie Noord-Holland, telefoon: 023- 5144166 U kunt ook op internet terecht: www.masterplann201.nl

Overige informatieavonden voor belangstellenden: 25 juni 2001 Hoofddorp
Informatieavond provincie Noord-Holland
Streekplan uitwerking Aansluiting N201/A4, en Milieu Effect Rapportage

Raadhuis van Haarlemmermeer. Raadhuisplein 1, Hoofddorp, van 19.30 uur tot 22.00 uur

27 juni 2001 Aalsmeer
Informatieavond provincie Noord-Holland
Omlegging Aalsmeer Streekplan N201/Aalsmeer-Haarlemmermeer en Milieu Effect Rapportage
Gemeentehuis van Aalsmeer. Drie Kolommenplein 1. Aalsmeer, van 19.30 uur tot 22.00 uur

27 juni 2001 Mijdrecht
Informatieavond provincie Utrecht
Uitwerkingsplan/ tracébesluit Omlegging N201 ten noorden van Uithoorn en Milieu Effect Rapportage
Congres en Partycentrum De Meijert. Dr. van der Haarlaan, Mijdrecht, van 19.30 uur tot 22.00 uur

VVV OP ZATERDAG OPEN
In de zomerperiode van dit jaar is de VVV in het gemeentehuis te Uithoorn ook op zaterdag geopend van 09.30 uur tot 14.00 uur. Deze zaterdagopenstelling van de VVV gaat in op zaterdag 23 juni 2001 loopt tot en met zaterdag 25 augustus 2001.
Voor de voorbereiding van uw vakantie kunt u nu dus ook op zaterdag terecht bij de VVV.