Radio Nederland Wereldomroep

WERELDOMROEP LANCEERT WWW.WERELDKIDS.NL EN WWW.CLUBWERELDKIDS.NL

Radio Nederland Wereldomroep heeft twee nieuwe internetsites gelanceerd: www.wereldkids.nl en www.clubwereldkids.nl. De site biedt een platform aan Nederlandstalige kinderen in het buitenland (tussen de acht en twaalf jaar). Via de site worden ze op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in Nederland. Op deze manier komen de kinderen op ongedwongen wijze in contact met de Nederlandse taal en cultuur.

Wereldkids.nl biedt nieuws over ondermeer kinderboeken, muziek, trends, cultuur en maatschappij. Door middel van prijsvragen worden kinderen gestimuleerd om verhalen en recensies in het Nederlands te schrijven. Dit kan zowel individueel als klassikaal. Hierbij kunnen individueel of voor de school prijzen worden gewonnen.

Als afgeleide van Wereldkids.nl is Clubwereldkids.nl tot stand gekomen. Interactie tussen Nederlandstalige kinderen wereldwijd is hier het credo. Kinderen worden aangezet om actief de Nederlandse taal te gebruiken. Een lidmaatschap van de Club biedt de kinderen namelijk de mogelijkheid om eenvoudig verhalen en foto's op internet te zetten. Kinderen die dit doen, mogen zich Wereldkids Junior Reporter noemen en ontvangen als zodanig ook de officiële Wereldkids-perskaart. Het lidmaatschap van Clubwereldkids is gratis en de gegevens van de deelnemers blijven geheim.

De officiële feestelijke lancering vindt plaats op donderdag 14 juni om 15.00 uur.