.2VIEWVIDEO

2ViewVideo maakt hitfilm betaalbaar

2ViewVideo(tm) maakt hitfilm betaalbaar

Nederland heeft een wereldpremière: de lancering van 2ViewVideo(tm). Een videoband met een topfilm die zich na twee keer kijken als vanzelf wist. Op de rug van de cassette is te zien hoe vaak de film nog is te bekijken. Na het wissen rest een blanco videocassette waarop eindeloos opgenomen kan worden.

Now Showing Entertainment heeft Nederland uitgekozen als testmarkt als 'gateway to Europe'.In eerste instantie komen er zes titels uit van Buena Vista Home Entertainment.

Op 30 mei start de verkoop van 2ViewVideo's voor ongeveer f 15,- per stuk bij onder andere Albert Heijn, Blokker, V&D, Media Markt, Music House, Makro en Video Vision. De eerste zes titels zijn:

Coyote Ugly
Shanghai Noon
Keeping the Faith
Runaway Bride
Instinct
Third Miracle

In bijgaande fact sheet leest u meer informatie over het product.

Voor meer informatie en divers beeldmateriaal (ook digitaal): PPGH JWT - Colors
Gusta Winnubst en Kirstin Hanssen
Telefoon 020 - 301 94 94
g.winnubst@colors.nl/k.hanssen@colors.nl

BIJLAGE: 2ViewVideo(tm) Fact sheet

Wat is 2ViewVideo(tm)?
2ViewVideo(tm) is de meest gebruiksvriendelijke én handige manier om thuis een topfilm op video te bekijken. Het ziet er uit en werkt net zo als een gewone VHS-band, maar met dat verschil dat je twee producten in één krijgt: nadat je de film twee keer hebt gezien, wist de band zichzelf en houd je een blanco tape over waarop je weer kunt opnemen. Vanwege de unieke eigenschappen van dit nieuwe twee-in-één product, kunnen 2ViewVideos(tm) voor een lage prijs, in diverse soorten winkels gekocht worden en op ieder moment worden bekeken.

Hoe werkt 2ViewVideo(tm)?
2ViewVideo(tm) werkt als een reguliere VHS-band. Je kunt gewoon op 'pauze' drukken, vooruit- en achteruitspoelen. Nadat je de film twee keer gezien hebt wist de band zichzelf en blijft een lege VHS-tape over.

Hoe weet ik hoeveel keer ik de film heb gezien?

Op de achterzijde van de tape bevindt zich een speciaal venster waarin aangegeven wordt hoe vaak de film nog bekeken kan worden: 2, 1 of 0 keer.

Kan ik ongelimiteerd terug- en vooruitspoelen?

Nee, nadat de film voor ongeveer 2/3 deel bekeken is, verschijnt het logo van Now Showing rechtsonder in beeld. Het logo zal ongeveer 5 minuten in beeld blijven en indiceert dat de afspeelsessie van de film geteld is. Na het verschijnen van het logo kan de film nog steeds gestopt en vooruitgespoeld worden.

Terugspoelen kan tot aan de scènes met het logo in beeld, maar niet meer tot daarvoor. Gebeurt dat wel, dan telt de band automatisch door en wordt dit als de tweede afspeelsessie beschouwd.

Hoe wordt de band gewist?
2ViewVideo(tm) wist zichzelf nadat de film voor de tweede keer volledig is afgespeeld. Dit gebeurt via een speciale techniek.

Hoe weet ik wanneer ik de band kan gaan
gebruiken om op te nemen?
Nadat de film voor de tweede keer bekeken is en is teruggespoeld, geeft een venstertje op de achterzijde van de tape aan dat deze als leeg gebruikt kan worden.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn eigen opnamen
bewaard blijven?
De cassette zal je eigen opnamen niet wissen (ze worden bewaard mits je er niet per ongeluk overheen opneemt). Om opnames veilig te bewaren kan het blauwe schuifknopje op de rugzijde van de band verschoven worden van 'Record' naar 'Save'.

Hoe lang bestaat 2View Video al?
2ViewVideo(tm) is een compleet nieuw videoconcept Nederland is gekozen als testmarkt voor 2ViewVideo(tm) Nederland is dus het eerste land ter wereld waar 2ViewVideo(tm) te koop is.

Waarom is Nederland gekozen als testmarkt?

De grootte, de sociaal-economische samenstelling en het multiculturele karakter maken Nederland tot de perfecte testmarkt. Nederland is al vaker gebruikt als een succesvolle 'gateway' naar Europa.

Waar is 2View Video te koop?
O.A. bij:
Albert Heijn
Blokker
Makro
V&D
Media Markt
Music House
Video Vision

Wat kost 2View Video?
Prijsindicatie: f 15,-

Welke titels zijn verkrijgbaar op 2View Video?

Coyote Ugly
Shanghai Noon
Keeping the Faith
Runaway Bride
Instinct
Third Miracle

Komen er nog meer titels op de markt?
Nederland is het eerste land ter wereld waar 2ViewVideo(tm) als test verkocht zal worden. Als de test succesvol is, dan zullen vanzelfsprekend meerdere titels op 2ViewVideo(tm) films verschijnen.
De eerste zes titels komen van Buena Vista Home Entertainment. Waar vind ik meer informatie?
www.2viewvideo.com
helpdesk: 0800 - 669-7469, of stuur een e-mail naar: helpdesk@2viewvideo.com

Wat is Now Showing Entertainment?
Now Showing Entertainment bestaat nu 2 jaar en biedt het publiek 'pay-per-view' amusement via betaalbare en gebruiksvriendelijke producten.

Noot voor de redactie (