CFO

Bonden eisen CAO voor Dierenartsassistenten

Bonden eisen CAO voor Dierenartsassistenten

ABVAKABO FNV en CFO CNV eisen een CAO voor de circa 3.500 dierenartsassistenten. Om deze eisen kracht bij te zetten overhandigen de bonden in samenwerking met de Vereniging van Dierenartsassistenten (VEDIAS) op 30 mei a.s. in Utrecht een petitie aan de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). Dit is de werkgeversorganisatie in deze sector.

Doel is de KNMvD te dwingen eindelijk een CAO met de bonden af te sluiten. Hiervoor strijden de dierenartsassistenten al twintig jaar. Circa 600 dierenartsassistenten hebben hun handtekening geplaatst onder een petitie waarin de totstandkoming van een CAO geëist wordt.

De arbeidsvoorwaarden in deze sector zijn volgens de bonden erbarmelijk en niet meer van deze tijd. De sector kent een rechtspositieregeling, maar deze wordt door dierenartsen slecht nageleefd. De salarissen liggen ver onder het niveau van bijvoorbeeld tandartsassistenten of doktersassistenten. Veel goed opgeleide dierenartsassistenten vinden werk in andere sectoren, omdat daar de salarissen hoger zijn. Daarom willen de bonden snel met de werkgever aan tafel om de arbeidsvoorwaarden van de dierenartsassistenten te verbeteren.

Uitnodiging voor de media
De bonden overhandigen de petitie met handtekeningen op woensdag 30 mei aan een vertegenwoordiger van het hoofdbestuur van de KNMvD. Dit gebeurt om 11.30 uur tijdens een hoofdbestuursvergadering van de KNMvD aan de Julianalaan 8-10 in Utrecht. Wij nodigen u uit hierbij aanwezig te zijn.