142c8ed.png

Datum: Woensdag 30 mei
Locatie: Aula van de Koninklijke Bibliotheek Den Haag

The Living Network: Proloog < br/>
Op 30 mei aanstaande introduceert ISOC.nl een serie lezingen "The Living Network" genaamd. Met dit nieuwe project wil ISOC.nl de randen blootleggen van het internet en kijken welke interne krachtmetingen er op dit moment aan de gang zijn, de mens (de gebruiker) staat hierbij centraal. Vier sprekers zullen tijdens de kickoff op 30 mei hier hun licht op laten schijnen.

Met deze aankomende serie lezingen, The Living Network, wil ISOC.nl genoeg stof verzamelen voor een boek waar wij vanaf september dit jaar aan gaan werken. Dit boek zal de maatschappelijke aspecten van onze huidige informatiemaatschappij benadrukken. Herman Hollander, algemeen directeur van ISOC.nl, zal hier woensdag 30 mei meer over vertellen.

Tijdens de lezingen op 30 mei, zal het proloog voor het boek "geschreven" worden. De vier sprekers Paul de Greef (TUE/IPO), Tom Kok (oud-voorzitter D66/internetondernemer), Eric Velleman (Bartimeus) en Albert Benschop zullen aan de hand van de volgende vragen het huidige maatschappijbeeld schetsen:
* Waarom, waartoe en hoe wordt er in het Living Network gecommuniceerd?
* Wie maakt er wel en wie maakt er geen deel uit van het Living Network?
* Wat is de rol van de overheid in het Living Network?
* Wat is de impact van "user lock-out"?

* Wat zijn de maatschappelijke structuren binnen het Living Network? Sociale cohesie of absolute chaos? Met deze eerste sessie hopen wij een interessante basis te leggen voor de vervolgsessies van The Living Network die in de loop van het jaar plaats zullen vinden.

Hierbij willen we jou van harte uitnodigen om op woensdag 30 mei, aanwezig te zijn bij de aftrap van The Living Network. Aanmelden kan door vóór dinsdag 29 mei een e-mail te sturen naar Marabelle de Vries, marabelle@staff.isoc.nl.

Hopelijk tot ziens bij The Living Network!

Met vriendelijke groet,

Abigail Hall
Communicatiemanager
Internet Society Nederland
Tel. +31 (0)70 3140382
E-mail abigail@staff.isoc.nl

Programma

Woensdag 30 mei
14.00 - 14.15 uur Opening door Patrick van Gent, Vice Voorzitter ISOC.nl bestuur 14.15 - 14.30 uur Introductie van The Living Network door Herman Hollander, Algemeen Directeur ISOC.nl 14.30 - 15.15 uur Lezingen door de eerste twee sprekers Pauze
15.30 - 16.15 uur Lezingen door de laatste twee sprekers 16.15 - 16.45 uur Paneldiscussie door de vier sprekers

Locatie

De Aula van de Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
Prins Willem Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag

Routebeschrijving

De Koninklijke Bibliotheek bevindt zich tussen het Centraal Station en de Utrechtse Baan in Den Haag. Als je met het openbaar vervoer komt, wordt vanaf perron 12 op het Centraal Station aangegeven hoe te lopen om de hoofdingang van de Koninklijke Bibliotheek te vinden. Als je met eigen vervoer komt, vind je rond het Centraal Station diverse parkeergarages. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van de Koninklijke Bibliotheek, http://www.kb.nl/kb/hpd/info/wegwijzer/adres.html