Internatio-Müller N.V.

Rotterdam, 30 mei 2001

Imtech ontvangt voor 70 miljoen Euro aan opdrachten voor technologie in cruise-schepen in Duitsland en Frankrijk

Imtech, de divisie Techniek van Internatio-Müller N.V., heeft onlangs substantiële orders verworven voor complete technische oplossingen op in aanbouw zijnde cruiseschepen. De totale orderontvangst bedraagt 70 miljoen Euro.

De orders zijn afkomstig van de scheepswerven Meyer Werft in Papenburg (Duitsland) en Chantier de l Atlantique in St. Nazaire (Frankrijk). Op beide locaties wordt in opdracht van diverse rederijen in serie gelijktijdig gewerkt aan meerdere cruiseschepen. Hiermee wordt voorzien in de grote vraag naar luxe cruisetochten door consumenten.

Op deze schepen is Imtech verantwoordelijk voor de complete HVAC-technologie ofwel de verwarming, ventilatie en airconditioning, inclusief de daarbij horende ICT-oplossingen, elektrotechnische systemen en sprinklertechnologie. De opdrachten worden uitgevoerd door de business unit Schiffbau-Dockbautechnik van ROM, de Duitse System Integrator van Imtech.

Imtech behoort tot de top 3 van ondernemingen die in Europa actief zijn in de scheepsbouwtechnologie. Medio 1999 meldde Imtech al de ontvangst van min of meer gelijke opdrachten ter waarde van 156 miljoen Euro. Bij deze opdrachten werken Duitse ROM en het Nederlandse Imtech Marine & Industry intensief met elkaar samen.

Imtech is System Integrator in informatie- en communicatietechnologie, industriële automatisering, systeemtechnologie en installatietechniek. Met 10.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van 1,3 miljard Euro.