Politiebericht Brabant-Noord: Uden 30-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Meester Schendelerstraat in Mariaheide controleerde de politie dinsdag de snelheid van 54 passerende voertuigen. 32 bestuurders reden te hard waarvan de hoogst gemeten snelheid 61 km/u bedroeg waar 50 km/u mag.

Op de Wilhelminastraat in Uden zijn 128 bestuurders bekeurd die te hard reden. Hier is de snelheid van 990 passerende voertuigen gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 92 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

ALCOHOL

Een 36 jarige inwoner van Veghel is in de nacht van dinsdag op woensdag bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Leest in Veghel. Na de blaastest kreeg hij een rijverbod van 11 uren en een proces-verbaal.

DIEFSTAL UIT VRACHTAUTO

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Rembrandtlaan in Veghel. Uit de auto verdwenen een groot aantal sloffen sigaretten en flessen drank. De totale schade loopt in de tienduizenden guldens. Het slot van de laaddeur bleek opengebroken te zijn.

INBRAAK IN WINKEL

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Markt in Uden. Nadat een ruit was vernield probeerden onbekenden de sigarettenkast open te breken. Dit is echter niet gelukt. Er wordt niets vermist.