PERSBERICHT

Doetinchem, 16 mei 2001

Een sprookje over de dood
CREMATORIUM ALS DECOR VOOR TONEELVOORSTELLING

Van donderdag 31 mei t/m zaterdag 2 juni 2001 vormt Crematorium Slangenburg aan De Nutselaer 4 in Doetinchem het decor voor de theatervoorstelling 'Een sprookje over de dood', gespeeld door het Noord Nederlands Toneel. Met de voorstelling wil het crematorium de dood, uitvaart en met name crematie herkenbaar en toegankelijk maken voor het publiek.

Crematorium Slangenburg is de eerste van vier crematoria (Doetinchem, Leeuwarden, Schagen en Diepenveen) waar de voorstelling te zien is. De voorstellingen vangen aan om 20.30 uur en duren tot 21.45 uur. De toegang is gratis. Reservering is echter noodzakelijk. Begin dit jaar is de eerste reeks van voorstellingen in crematoria in Beuningen, Rotterdam, Rijswijk en Utrecht met enthousiasme ontvangen.

Verwerken
Onder regie van Fenneke Wekker beelden twee acteurs, Rogier in 't Hout en Clinty Thuijls, op licht humoristische wijze verschillende rouwverwerkende personages uit. Zoals de echtgenote, de zoon en de broer. De toneelspelers laten zien dat de dood onderdeel is van het leven. 'Het is iets waar geen taboe op moet rusten, maar waar juist over gesproken zou moeten worden', aldus Fenneke Wekker. 'Een sprookje over de dood' gaat over het verwerken van het verlies van een dierbare en de wijze waarop nabestaanden daarmee omgaan.

Reeks
Op woensdag 30 mei om 20.30 uur zal speciaal voor genodigden en pers het theaterstuk 'Een sprookje over de dood' worden gespeeld in Crematorium Slangenburg in Doetinchem.
Na de voorstellingen in Doetinchem zijn deze achtereenvolgens in Crematorium Leeuwarden (Goutum), Crematorium Schagen (Schagen) en Crematorium en Begraafplaats 'Steenbrugge' (Diepenveen) te zien.
Reserveringen voorstellingen Crematorium Slangenburg onder telefoonnummer

0314 34 57 74.