AEGON

NIET VOOR DISTRIBUTIE IN DE VERENIGDE STATEN, CANADA OF JAPAN


AEGON geeft TER WAARDE VAN USD 1,5 miljard nieuwe gewone aandelen uit

AEGON N.V. (NYSE symbool: AEG) heeft heden het voornemen bekend gemaakt om 55.000.000 nieuwe gewone aandelen (nominaal EUR 0,12) uit te geven, wat ongeveer 4% van AEGON's huidige totale uitstaande aandelenkapitaal vertegenwoordigt. De opbrengst van de uitgifte zal worden gebruikt voor de financiering van de overname van de Direct Marketing Services bedrijven van J.C. Penney Company, Inc. door een dochteronderneming van AEGON USA, die werd aangekondigd op 8 maart 2001 en naar verwachting in juni 2001 zal worden afgerond. Credit Suisse First Boston en Morgan Stanley opereren gezamenlijk als 'bookrunners' bij deze transactie.

De uitgifte valt niet onder het voorkeursrecht van bestaande aandeelhouders.

Vereniging AEGON streeft ernaar het bezit van gewone aandelen AEGON N.V. van ongeveer 37% geleidelijk uit te breiden naar het voorheen gehouden belang van ongeveer 40%. Aangezien Vereniging AEGON recentelijk heeft gekozen voor dividend in aandelen, zal zij naar verwachting nu niet deelnemen aan deze uitgifte.

Den Haag, 30 mei 2001

Voor nadere inlichtingen:

AEGON N.V.
Group Communications Investor Relations

+ 31 70 344 83 44 + 31 70 344 83 05

In verband met de uitgifte kan Morgan Stanley & Co. International Limited transacties effectueren op de Euronext Amsterdam, The New York Stock Exchange of anderszins om de marktprijs van het aandeel te stabiliseren dan wel in stand te houden op een niveau dat anders niet op die effectenbeurs zou gelden. Het op een dergelijke wijze stabiliseren, indien toegepast, kan op ieder moment worden gestaakt.