Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 mei 2001

Inbraak in woning Voorhout (D1) In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 mei werd ingebroken in een woning aan de Schoonoord. Om binnen te komen werd een slot van een deur afgebroken. Uit de woning wordt kleding, een portemonnee, een rijbewijs en pasjes vermist.

Inbraak in woning Noordwijk (D1) Op dinsdag 29 mei werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Offemweg. Het is nog niet bekend op welke wijze werd ingebroken. Uit de woning wordt een geldbedrag vermist.

Spelend kind aangereden Rijnsburg (D2)
Een 8-jarige jongetje uit Rijnsburg liep op dinsdag 29 mei rond 13.25 uur op de Valkenburgerweg een beenbreuk en hersenschudding op. Het jongetje rende achter een bal tussen twee geparkeerde auto's de weg op. Een 46-jarige automobilist uit Rijnsburg kon het jongetje niet meer ontwijken en reed hem aan. Het Rijnsburgertje is overgebracht naar het LUMC

Op heterdaad Leiden (D4) De politie hield op dinsdag 29 mei rond 10.45 uur in een flatwoning aan het Levendaal twee inbrekers aan. Een getuige meldde de politie dat de twee, 30 en 25 jaar en beiden zonder vaste woon of verblijfplaats, bezig waren om in te breken. Zij hadden een slot van de voordeur afgebroken en de deur opengebroken. De inbrekers zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kind op fiets aangereden Leiden (D4) Een 5-jarig jongetje uit Leiden is op dinsdag 29 mei rond 19.00 uur met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Het jongetje fietste op de stoep van de Drie Octoberstraat. Plotseling reed hij de weg op. Een 33-jarige autombobilste uit Leiden kon hem vervolgens niet meer ontwijken.

Inbraak in woning Leiden (D4) Op dinsdag 29 mei werd ingebroken in een woning aan de Kruisbes. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning worden sieraden, een stereotoren, een mobiele telefoon en c.d.'s vermist.

Scooterrijder raakt vingertop kwijt Alphen aan den Rijn (D5) Een 23-jarige scooterrijder uit Alphen aan den Rijn raakte op dinsdag 29 mei rond 15.25 uur een vingertop kwijt nadat hij met twee fietsers in aanrijding en ten val was gekomen. De scooterrijder reed over het fietspad van het Dijkslootpad. Het ongeval onstond toen de scooterrijder twee fietsers wilde passeren. Daarbij raakte hij de fietsers. Met z'n drieën kwamen ze ten val. De fietsers bleven ongedeerd. De scooterrijder is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Aanhouding mishandeling Schoonhoven (D8)
De politie heeft woensdagmorgen 30 mei in zijn woning een 20-jarige man uit Schoonhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht aan het einde van de uitgaansnacht van vrijdag 11 mei een 34-jarige man uit Utrecht te hebben mishandeld. Zonder aanleiding werd de man, die de Engelse nationaliteit heeft, door de voor hem onbekende man op de Tol in Schoonhoven in elkaar geslagen. Hij zou zijn geschopt en geslagen. De twee raakten al vechtend te water. Bij de vechtpartij raakte de Engelsman dermate gewond dat hij met de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis is gebracht. De man had naast ander letsel een gebroken neus. In de betreffende nacht was onduidelijk wie voor de zware mishandeling verantwoordelijk was. Na het horen van getuigen heeft de politie vanmorgen de vermoedelijke dader aangehouden. De man is ingesloten en zal vrijdag aan de officier van justitie worden voorgeleid.

De persvoorlichter en de medewerkers van het bureau Communicatie zijn op donderdag 31 mei vanaf 10.45 uur afwezig.