VISGILDE

Keurmerk Visgilde viert komst Hollandse Nieuwe met opening 11e

Den Haag / Leeuwarden 28 mei 2001 De komst van de Hollandse Nieuwe wordt door het Keurmerk Visgilde op de eerste dag dat de delicatesse weer verkrijgbaar is, woendag 30 mei aanstaande, gevierd met de opening van haar elfde visspeciaalzaak als flagshipstore in Leeuwarden. De jonge organisatie telt inmiddels 24 aangesloten bedrijven. Het Keurmerk Visgilde streeft met een solide groei naar een landelijke operatie van kwaliteitszaken met vis, visspecialiteiten en aanverwante artikelen. De centrale organisatie is gevestigd in Den Haag wordt geleid door Björn
Floot.

Visspeciaalzaken komen in aanmerking voor het predicaat Visgilde wanneer zij voldoen aan de sterke kwaliteitseisen van de centrale organisatie. Deze hebben betrekking op productkwaliteit, vakmanschap, hygiëne, assortiment, service, ondernemersvaardigheden en zakelijke perspectieven. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van één jaar. Is men éénmaal lid, dan dient men te blijven voldoen aan de gestelde normen van het keurmerk Visgilde.

Deze normen worden getoetst door het Kwaliteit Bewakings Bureau voor Levensmiddelen, welke de betreffende Visgilde winkels jaarlijks vijf keer bezoekt en per bezoek drie producten ter bemonstering meeneemt naar het laboratorium. Daarnaast worden jaarlijks een aantal onderzoeken verricht op het gebied van presentatie, service en niveau van bediening door zogenaamde mysteryshoppers.

De Algemene Bedrijfskeuring, welke door de centrale organisatie wordt verricht, vormt de sluitpost van het kwaliteitssysteem en bepaalt of een lidmaatschap opnieuw voor de duur van één jaar wordt verlengd. Daarbij tellen de testuitslagen van de externe bureaus mee. Vanwege het onafhankelijke karakter van de keurende instanties kan met recht worden gesproken over een betrouwbaar keurmerk.

De Vereniging van Visspeciaalzaken is door een aantal zelfstandige visspecialisten opgericht om het kwaliteitsidee op een hoog niveau uit te dragen. Dat lukt door het toepassen van een betrouwbaar kwaliteitssysteem. Visgilde winkels kenmerken zich door op de eerste plaats een uitstekende service, een perfecte productkwaliteit en daarnaast een eigentijdse inrichting van de zaak. Bovendien zijn leden van de Vereniging van Visspeciaalzaken Visgilde op vaktechnisch gebied buitengewoon actief. Alle kennis op het gebied van vis en aanverwante producten wordt binnen de Vereniging van Visspeciaalzaken vertaald naar een moderne bedrijfsvoering. Verder worden de leden met allerhande diensten door de centrale organisatie bijgestaan die het het zelfstandige ondernemersschap continuïteit bieden en een eigentijds karakter meegeven.

De vestiging Visgilde Annema in Leeuwarden aan het Cambuurplein 1b, met een bedrijfsoppervlakte van 250m2, wordt dinsdagavond 29 mei aanstaande met een groots programma officieel geopend. Het betreft hier een volwaardige, ultramodere visspeciaalzaak met de mogelijkheid om de gerechten ook ter plekke te nuttigen. Het bedrijf is een aanwinst voor de Nederlandse Visdetailhandel en geeft blijk van zeer professioneel ondernemersschap door ondernemer Siep Annema.

Visgilde streeft naar een landelijke dekking en heeft inmiddels vestigingen in: Naaldwijk, Rotterdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Bodegraven, Gouda, Leidschendam, Leiderdorp, Papendrecht, Oegstgeest, Zeewolde, Leeuwarden en binnenkort ook in Barendrecht, Rotterdam (2e vestiging) Nieuw Vennep, Ede, Schiedam, Soest en Ridderkerk.

Einde persbericht

Voor nadere informatie neemt u rechtstreeks contact op met:

Vereniging van Visspeciaalzaken Visgilde
De heer H.B.B. Floot
Postbus 84415
2508 AK DEN HAAG
mobiele telefoon 0611 000057
tel. 070 387 8233
fax. 070 387 8862
email info@visgilde.nl
site www.visgilde.nl

29 mei 01 07:04