Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

30/05/01 Prins van Oranje presenteert nieuw internetplatvorm

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje presenteert woensdag 30 mei tijdens een persconferentie in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag het Platform Internet voor Alledag. De Prins is voorzitter van het Platform dat het praktisch en alledaags gebruik van het internet wil stimuleren.

Het Platform biedt ondersteuning aan levensvatbare internetprojecten met nationale uitstraling die elders om verschillende redenen niet worden opgepakt. Door het Platform geselecteerde projecten, in het begin veelal kleinschalig van aard, zijn een aanvulling op initiatieven van overheid en bedrijfsleven. Het Platform verleent geen directe financiële ondersteuning, maar opent deuren naar bronnen voor knowhow, financiële, organisatorische, commerciële, technische en publicitaire steun.

Op dit moment zijn door het Platform drie projecten geselecteerd die voor ondersteuning in aanmerking komen. Een project op het gebied van duurzame landbouw beoogt initiatieven samen te brengen om de individuele boer te helpen zo goed mogelijk keuzen te maken als hij duurzamer wil produceren. Een project in de thuiszorg is erop gericht om verzorgenden en verpleegkundigen door middel van mobiele telefoons en WAP-technologie zorg over te laten nemen van verzorgingstehuizen. Het derde project, in het onderwijs, bevat een virtuele marktplaats voor leermiddelen. Momenteel zijn er projecten voor ouderen en asielzoekers in voorbereiding.

Leden van het Platform zijn naast de Prins oud-minister van Economische Zaken Hans Wijers, Unilever topman Anthony Burgmans, de voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten Terry Dornbush, voormalig topman en oprichter van Getronics Ton Risseeuw, Twinning voorman Michiel Westermann, directeur en oprichter van Gorillapark Jerome Mol, Lucent topman Ben Verwaaijen en communicatieadviseur Desirée van Gorp. De coördinatie van het Platform is in handen van de heer Huib Vigeveno.