Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 30-05-2001 3e persbericht 29 mei 2001

Berichten uit de regio

Bladel: Politie en brandweer zoeken naar verdwaalde meisjes Ongeveer 15 politiemensen en 30 brandweerlieden van de vrijwillige brandweer Eersel hebben dinsdagavond uren gezocht naar twee vermiste Duitse meisjes van 16 jaar oud. De meisjes, die deel uit maakten van een groep scholieren uit Gelsenkirchen die terugkwamen van een schoolreis, waren rond 18.30 uur vanaf parkeerplaats Het Goor aan de A67 onder Bladel verdwenen. De drie autobussen, waarin de scholieren en hun begeleiders vanuit België terugkeerden naar Duitsland, maakten op de parkeerplaats een tussenstop. Toen het gezelschap na een klein halfuur weer wilde vertrekken, bleken de twee meisjes verdwenen. Iemand had gezien dat ze het aan de parkeerplaats gelegen bos waren in gegaan. Nadat eerst de begeleiders hadden gezocht werd rond 19.30 uur de politie ingeschakeld. Met motoren werd in het bos gezocht. Ook het vliegtuig van de politie nam deel aan de zoektocht. Rond 21.15 uur werd de vrijwillige brandweer van Eersel te hulp geroepen. Dertig brandweerlieden doorzochten het gebied De Cartierheide. Er werd ook een speurhond ingezet. Om 23.25 uur kwam de melding dat de meisjes terecht waren. Zij waren verdwaald en klopten rond 22.45 uur aan bij een woning in Luyksgestel, ongeveer 8 kilometer vanaf de parkeerplaats Het Goor. Vanuit Luyksgestel hadden de meisjes telefonisch contact opgenomen met een familielid in Duitsland. Dit familielid belde een van de begeleidsters van de scholieren op de parkeerplaats.

Eindhoven: Autoinbreker aangehouden
De eigenaar van een personenauto heeft dinsdag om 17.55 uur een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats betrapt toen hij in zijn auto inbrak. Dat gebeurde op de Jeroen Boschlaan. De inbreker zat in de auto en had de autoradio-cd-speler, een gsm en een zonnebril al in zijn zak zitten. De politie nam de man over en heeft hem voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Fietser gewond
Een 75-jarige fietser uit Geldrop is dinsdag om 17.10 uur gewond geraakt toen hij vanuit de Slachthuisstraat de Laan der Vier Heemskinderen overstak. Hij gebruikte daarvoor niet de oversteekplaats voor fietsers. Er stond op dat moment een file met autos die links af wilden richting Heeze. De man zag niet dat over de rechter rijstrook een auto aan kwam rijden. De bestuurder van deze auto, een 45-jarige man uit Waalre, kon de fietser niet meer ontwijken. De 75-jarige man klaagde over pijn aan zijn bekken. Hij is naar het St. Annaziekenhuis gebracht.

Gemert: Meisje gewond bij aanrijding
Een 16-jarig Gemerts meisje is dinsdag om 15.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Paashoefsedijk. Zij kwam met haar bromfiets vanaf De Stap en wilde linksaf de Paashoefsedijk inslaan. Zij gaf daarbij een personenauto met een 40-jarige man uit Gemert achter het stuur geen voorrang. Het meisje brak een been en de schouder. Zij is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Lage Mierde: Motorrijder breekt sleutelbeen
Bij een aanrijding tussen een personenauto en een motor, dinsdag om 8.20 uur op de kruising Neterselsedijk Bernardusweg Kempenbaan, heeft de 32-jarige motorrijder uit Lage Mierde een sleutelbeen gebroken. De man reed vanuit de Bernardusweg de kruising op en gaf de 29-jarige automobiliste uit Esbeek geen voorrang. De motorrijder hoefde niet in het ziekenhuis opgenomen te worden.