Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-22: Uniforme huisregels bij negentien regionale zwembaden pag.nr.=7124

De Samenwerkende Zwembaden Zuid-Holland presenteren op woensdag 30 mei a.s. om 15.00 uur officieel hun uniforme huisregels. Dit gebeurt in Zwembad De Fluit aan het Fluitpolderplein 1 in Leidschendam. Burgemeester W.H.J. Bloemendaal-Lindhout van Leidschendam zal dan een bord onthullen waarop de gedragsregels met logo's staan afgebeeld. Met deze symbolische handeling treden de regels officieel in werking.

Voor de officiële presentatie is als locatie het Zwembad De Fluit gekozen, omdat daar al een succesvol project met jongeren loopt op het gebied van huisregels.

Duidelijkheid

Met de introductie van de huisregels weten bezoekers van de negentien bij de Samenwerkende Zwembaden Zuid-Holland betrokken baden waar zij aan toe zijn. De medewerkers van de baden zijn voorzien van duidelijke instructies en hebben mogelijkheden bezoekers hierop te wijzen. Met de Politie Haaglanden zijn duidelijke afspraken gemaakt over de regels. De bezoekers van de zwembaden worden via borden en folders gewezen op de regels. Overtredingen kunnen in het uiterste geval leiden tot een tijdelijk verbod het zwembad te betreden. Dit 'zwembadverbod' geldt dan voor alle baden die zijn betrokken bij het samenwerkingsverband.

Het huisreglement omvat elf regels. Zeven ervan worden aangeduid met logo's. De afbeeldingen spreken voor zich, waardoor een toelichting in woorden in feite overbodig is. Voor enkele zwembaden gelden specifieke gedragsregels vanwege de daar en elders niet aanwezige bijzondere situaties en/of attributen. Het gaat hier om regels bij het gebruik van onder meer de waterglijbaan, de wildwaterbaan en de springplank.

Samenwerking

De negentien zwembaden die zich hebben aangesloten bij de Samenwerkende Zwembaden Zuid-Holland zijn Maesemunde in 's-Gravenzande, Vreeloo in De Lier, Kerkpolder in Delft, de Haagse baden De Blinkerd, De Waterthor, De Houtzagerij, Overbosch, Escamphof en Zuiderpark, De Fluit in Leidschendam, De Boetzelaer in Monster, De Hoge Bomen in Naaldwijk, De Viergang in Pijnacker, De Wervel in Rijswijk, Forum Kwadraat in Voorburg, de Zoetermeerse baden Aquapark Keerpunt, De Driesprong en De Veur en Waterman in Wateringen.

Al geruime tijd werkt de leiding van deze baden met elkaar samen op het gebied van afstemming openingstijden, tariefstellingen, opleiding, verantwoordelijkheden, publieks- en personeelsaangelegenheden. Met veel succes is al een project gaande op het gebied van veiligheid, waarbij functionarissen van de betrokken baden elkaar controleren en erover rapporteren. De bevindingen en conclusies moeten vervolgens leiden tot verbeteringen.

22 mei 2001

last update: 29 mei 2001 ;pag.: 7124; auteur: 77