Gemeente Tilburg

29-05-2001

Wethouder Aarts reikt nieuwe fietskaart uit

Wethouder Els Aarts (portefeuillehouder Verkeer en Vervoer) zal aan het Fietsforum Tilburg officieel het eerste exemplaar overhandigen van de nieuwe Fietskaart Tilburg. Zij doet dit op woensdagavond 30 mei a.s. om 21.30 uur, ter afsluiting van een werkvergadering in het Natuurmuseum Brabant (Spoorlaan 434). De werkverga-deringen met het Fietsforum worden twee maal per jaar in bijzijn van de wethouder georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten worden de activiteiten van het Fietsforum Tilburg en de gemeente besproken en komen ambities van beide op tafel.

Met de nieuwe Fietskaart Tilburg, uitgevoerd in kleur en handzaam zakformaat, is de belangrijkste informatie over het fietsen in Tilburg overzichtelijk op één kaart weergegeven. Zo geeft de kaart aan de ene zijde een overzicht van aanwezige (en nog aan te leggen) fietsverbindingen in Tilburg. De gebruikte kleuren van de verschillende Sternetfietsroutes sluiten aan bij de fietsbewegwijzering op straat. Daarnaast zijn de locaties van de bewaakte fietsenstallingen, fietshandelaren en stadsplattegronden aangegeven. Op de andere zijde is aanvullende informatie opgenomen, zoals de openingstijden van de bewaakte fietsenstallingen.

Gratis
De Fietskaart Tilburg is vanaf maandag 4 juni a.s. op diverse plaatsen in de stad gratis af te halen. Zo liggen kaarten in het Gemeentelijk Informatiecentrum in de binnenstad, in de verschillende gemeentelijke stadswinkels, bibliotheken en wijkcentra.

Stimuleren van fietsgebruik
Het Fietsforum Tilburg ontvangt jaarlijks van de gemeente Tilburg een bijdrage om fietsactiviteiten te organiseren. Daarnaast heeft de gemeente Tilburg zelf nog een budget beschikbaar voor promotionele doelen. Het maken en verspreiden van de Fietskaart Tilburg is van dit laatste een voorbeeld.
Het Fietsforum Tilburg bestaat sinds 1998. Het forum heeft tot doel gezamenlijk met verschillende instanties in de stad een extra impuls te geven aan het fietsgebruik via (vooral) promotionele maatregelen en acties. Een bekende activiteit van het Fietsforum is bijvoorbeeld het Eerste Tilburgse Fietsfeest. Het Fietsforum bestaat uit vertegenwoordigers van Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT), busvervoerder BBA, namens de fietshandelaren de fa. Spijkers, Fietsersbond, OndernemersFederatie Tilburg (OFT), Stichting Stadskern Tilburg, Milieuwerkgroep WNM, Centrum voor Ontwikkelings-Samenwerking (COS) West- en Midden-Brabant en Natuurmuseum Brabant. Vanwege de gezamenlijke doelstelling van gemeente en Fietsforum Tilburg om als partners het fietsgebruik te stimuleren, biedt de gemeente de eerste nieuwe fietskaart aan het fietsforum aan. U bent hierbij van harte welkom.