Persbericht

Amsterdam, 30 mei 2001

BBNED LEVERT BREEDBAND INTERNETDIENSTEN AAN ENERGIS

Stimulans gebruik breedband internet door Nederlands bedrijfsleven

De Nederlandse communications service provider BBned levert vanaf vandaag breedband internetdiensten aan Energis, aanbieder van eBusiness en telecomoplossingen aan internet service providers (ISP's) en de grootzakelijke markt. Energis levert haar klanten de snelle breedband internetdiensten van BBned die zijn gebaseerd op DSL (Digital Subcriber Line). Energis vergroot haar bereik en dienstverlening door gebruik te maken van de brede netwerkdekking en het geautomatiseerde ordersysteem van BBned. Beide organisaties richten zich volledig op de Nederlandse zakelijke markt.

Andy Irvine, CEO van Energis: "Met de uitgebreide dekking van BBned kunnen we straks 70 procent van de markt bedienen. Door het volledig geautomatiseerde aansluitproces van BBned kunnen we onze klanten snel en kosteneffectief van dienst zijn. Dit onderstreept onze ambitie om uit te groeien tot een van de grootste spelers in de telecommarkt."

Hans Rietkerk, CEO van BBned: "Doordat Energis en BBned zich beide volledig toeleggen op de zakelijke markt denken we met deze samenwerking een inpuls te geven aan het zakelijk gebruik van breedband internet in Nederland. De samenwerking met Energis maakt het mogelijk om ons netwerk en ons volledig geautomatiseerde aansluitproces en customer care proces voor meer ISP's toegankelijk te maken. Met deze geautomatiseerde processen kunnen we zeer grote aantallen aansluitingen op een snelle en betrouwbare manier leveren."

BBned is een communications service provider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedbanddiensten aan internet service providers, application service providers en telecombedrijven in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de breedbanddiensten zelf te activeren en te monitoren via hun eigen systemen. BBned ontwikkelt haar diensten in samenwerking met partners als Cisco, Getronics en KPMG. Telecom Italia is de investeerder achter BBned waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. BBned is opgericht in juli 2000, gevestigd in Hoofddorp en heeft 50 medewerkers.

Energis NV levert telecom- en internet-diensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. Zo maakt ruim 60% van alle Internet Service Providers in Nederland reeds gebruik van de diensten van Energis NV. Energis is sinds november 1999 actief in Nederland. Het bedrijf is een volle dochter van Energis plc, opgericht in 1993. Energis plc is genoteerd aan de Londense beurs en behoort tot de FTSE top 100. Energis beschikt over vier datacentra voor haar pan-Europese dienstverlening, twee in Leeds en een in Amsterdam en Frankfurt. Deze datacentra zijn gekoppeld aan het uitgebreide netwerk in Europa. Via Energis Carrier Services worden telecommunicatiediensten aangeboden in 12 Europese landen en in de VS. Tot de Energis Group behoort tevens internet-provider Energis Squared, voorheen Planet Online, die in Engeland twee opeenvolgende jaren is verkozen tot 'Business ISP van het jaar'. Energis investeert voortdurend in de uitbreiding van haar netwerk en innovatieve dienstverlening, zowel in Nederland als in de rest van Europa, met als doel nieuwe zakelijke mogelijkheden voor haar klanten te creëren. Meer informatie over Energis NV is te vinden op Http://www.energis.nl. Meer informatie over de Energis Group vindt u op Http://www.energis.com.

###