Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdagmorgen
09:33 woensdag 30 mei 2001

Roel Hallink, 0528-295033


* Onder invloed in de auto

ZUIDLAREN Gisteravond is op de Wilhelminalaan een 56 jarige man uit Bedum aangehouden. De man ergerde zich aan het rijgedrag van een mede weggebruiker en had daarom zijn auto, vlak voor de verkeerslichten, schuin voor de auto van de man, waaraan hij zich ergerde, geparkeerd. De 56 jarige man had de bestuurder tevens bedreigd. Bij controle bleek dat de APK en de WAM van zijn auto vervallen waren. Ook bleek hij alcohol gedronken te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij 450 µg/l (ongeveer 1 promille).Tevens bleek ook dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Later op de avond is hij met een dagvaarding heengezonden.


* Diefstal bromfiets

ASSEN Een 16 jarig meisje uit Assen deed gisteravond aangifte van het stelen van haar scooter. De scooter stond bij een vriendin aan de Planetenlaan op de oprit aan de zijkant van de woning. Op een gegeven moment zagen de overburen dat twee jongens de scooter van het erf afhaalden.
Het gaat om een paarsgele Gilera Citta scooter. Volgens de eigenaresse zijn er twee stuks van in Assen. De scooter heeft een paars stuur, een zwarte buddysit en een geel frame. Verder was de scooter voorzien van een ABUS slot, maar de scooter stond echter niet op slot.


* Ingebroken in schuur

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een schuurtje aan de Kanaalweg. Het schuurtje stond in de achtertuin van de woning en was niet afgesloten. Uit het schuurtje worden een boormachine, schaafmachine en een stratenmakerhamer vermist. Bij de buren is dezelfde nacht ook gepoogd in te breken in de schuur.


* Clubgebouw vernielt

MEPPEL De afgelopen dagen is het clubgebouw van de buurt- en speeltuinvereniging aan de Jan Sluytersstraat vernield. De deur lag er naast en het was een ongelooflijke bende. Alles wat overhoop getrokken kon worden, was ook daadwerkelijk overhoop getrokken. Het is nog niet duidelijk wat er weg is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe