Politiebericht Groningen: Diverse 30-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 30 mei 2001

Dagelijkse berichten

Musselkanaal: sieraden gestolen uit winkel
Een nog onbekende man heeft dinsdagochtend uit een winkel aan de Marktstraat in Musselkanaal gouden halskettingen en armbanden gestolen. De man kwam de winkel binnen en vroeg of hij sieraden kon bekijken. Toen de kast door het vrouwelijke personeelslid werd geopend nam de man twee plateaus met sieraden mee en rent de winkel uit. Via de Marktstraat loopt hij de Jan Kortstraat in en dan is hij uit zicht. Een deel van de buit is teruggevonden op zijn vluchtroute. De schade bedraagt enkele duizenden guldens. Het signalement van de dader luidt: man, blank, 1.85 m, normaal postuur, kort stekelig donkerblond haar en geen bril, snor of baard. Hij ging gekleed in een zwarte broek en een zwart Adidas jack met rode vlakken op de mouwen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie in Stadskanaal op 0900 8844.

Bedum / Sint Annen: snelheidscontroles
Op de Groningerweg in Bedum is dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden. Van de 481 passerende voertuigen reden er 28 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km per uur daar waar een maximum geldt van 80 km per uur. Dezelfde avond is gecontroleerd op de N993 (Singel) in Annen. Hier werd de snelheid van 112 voertuigen gemeten. 8 reden sneller als de limiet van 80 km per uur waarbij de snelste 106 km per uur reed.

Harkstede: man onwel; auto in de sloot
Op de Hoofdweg in Harkstede raakte dinsdagmiddag een 70-jarige automobilist uit Groningen met zijn wagen van de weg en in de sloot. De man was onwel geworden en begon te slingeren en raakte van de weg. Getuigen haalden de bestuurder uit de auto. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Zijn auto is afgesleept.

Uithuizermeeden: schildersauto in de brand
Een bij een woning aan de Noorderstraat in Uithuizermeeden geparkeerde auto van een schildersbedrijf is dinsdagavond volledig uitgebrand. De zoon des huize ontdekte dat de wagen in brand stond. Door de verfartikelen ontstond er een felle brand met kleine ontploffingen van spuitbussen. De brandweer had het vuur snel onder controle. Aan het woonhuis en aan een aanhanger ontstond brandschade.

Berichten stad komen zo
Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844