PERSBERICHT
Amsterdam, 30 mei 2001

CARTOON NETWORK IN DIGITAAL TV-PAKKET

Cartoon Network heeft met een van de kabelexploitanten in Nederland een overeenkomst gesloten voor de doorgifte van het programma van Cartoon Network via een digitaal programmapakket. Met andere potentële partners worden momenteel gesprekken gevoerd. Dit besluit is in lijn met het beleid van Turner Broadcasting om de programma's van Cartoon Network in Europa via digitale betaaltelevisiekanalen aan te bieden en de migratie te ondersteunen van analoge naar digitale televisie. De verwachting is dat Cartoon Network in Nederland vanaf de herfst via digitale betaaltelevisie zal worden aangeboden.

Dit betekent dat Cartoon Network Nederland niet langer commerciële zendtijd zal aanbieden. Als gevolg hiervan zal het aantal activiteiten en werkzaamheden vanuit het Amsterdamse kantoor worden teruggebracht.

Cartoon Network is zeer populair in Nederland; de kijkcijfers zijn uitstekend, in de leeftijd van 13-19 jaar heeft Cartoon Network van de thematische zenders het grootste marktaandeel en in de categorie 6-12 jaar neemt Cartoon Network een stabiele tweede plaats in; de Nederlandse website kreeg het recordaantal van meer dan 8 miljoen page impressions in april; en maandelijks ligt er een Cartoon Network magazine in de winkelschappen. Op 1 juni aanstaande zal Cartoon Network samen met Warner Home Video een reeks video's en DVD's op de markt brengen. Deze zullen verkrijgbaar zijn in de grotere warenhuizen.

Cartoon Network is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar in negen talen via de digitale en analoge satelliet, kabel en DTT (Digital Terrestial Television) in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het wordt aangeboden door Turner Broadcasting System Europe Limited, onderdeel van AOL Time Warner.