Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.05 uur
Rijden onder invloed

LEUSDEN Via getuigen kreeg de politie dinsdagavond de melding dat een man met drank op in zijn auto stapte en weg wilde rijden.

Omstreeks tien over elf in de morgen trof de politie een 49-jarige bestuurder uit Leusden op de Middenweg aan. De man werd staande gehouden en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij
1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is ruim drie maal de toegestane hoeveelheid.

Van de 49-jarige man werd zijn rijbewijs ingenomen en werd een rijverbod van negen uur uitgeschreven. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Illegalen vreemdelingen aangehouden

AMERSFOORT Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek heeft de politie dinsdagmorgen in samenwerking met de Belastingdienst, inspecteur Arbodienst en de Arbeidsinspectie een controle uitgevoerd bij een bedrijf aan de Ruimtevaart.

Omstreeks elf uur werden in het bedrijf zes verdachten aangehouden. Dit betrof twee mannen van 38, één van 36 en 26 en één van 28 jaar allen afkomstig uit Den Haag. Een verdachte de 28-jarige man uit Den Haag - probeerde nog te vluchten. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Geen van de mannen kon een geldig ID-bewijs of verblijfsvergunning tonen.

Vijf van de zes illegalen zullen op korte termijn terug moeten naar het land van herkomst. Van één man wordt nog onderzocht of hij illegaal in Nederland verblijft.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Dinsdagmiddag werd door personeel van een winkel aan de Hellestraat een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het stelen van frisdrank.

Omstreeks tien over één werd door een medewerker gezien dat de man probeerde frisdrank mee te nemen zonder deze eerst af te rekenen.De Amersfoorter werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Waarschijnlijk zal de boete een stuk hoger zijn dan de waarde van de gestolen frisdrank.

Controles snor- en bromfietsen

LEUSDEN Op de Arnhemseweg heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden voor snor- en bromfietsen.

Tussen kwart over één en half vier werden 25 snor- en bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 13 bekeuringen uitgeschreven voornamelijk voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij onder het oog van de politie door het rode verkeerslicht reed. AMERSFOORT Tussen twee uur en kwart over vier werd dinsdagmiddag gecontroleerd op de Heiligenbergerweg. Hier werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, het overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder verzekering en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat.