Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2001
persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Verdachten winkeldiefstal aangehouden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Dinsdagmiddag rond half twee werden in een winkel aan de Visserssteeg twee winkeldieven aangehouden. De twee Amersfoorters van 16 en 18 jaar hadden in de winkel een trui ter waarde van 70 gulden weggenomen. De 18-jarige verdachte kon door de eigenaresse van de winkel worden vastgehouden tot de komst van de politie. De 16-jarige verdachte werd later aangetroffen in de directe omgeving.
Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en gehoord. Zij bekenden de diefstal en werden heengezonden met een proces-verbaal van 250 gulden.

Oplichter aangehouden

SOEST/BAARN Dinsdagmiddag werd een 18-jarige man uit Baarn aangehouden wegens heling van goederen welke hij een dag eerder uit een geparkeerde auto had weggenomen.
De man had maandag uit een geparkeerde auto aan de Leestraat in Baarn lenzen weggenomen. De volgende dag probeerde hij deze lenzen in de zaak waar ze door de eigenaar waren gekocht te retourneren. Echter de alerte medewerkster van de winkel vertrouwde de zaak niet en belde de politie. Hierop werd de man aangehouden.
De politie heeft de zaak in onderzoek.