Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2001
persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Parkeerautomaten opengebroken

VEENENDAAL Tussen maandagavond half tien en dinsdagochtend half acht werden door onbekende dader(s) twee parkeerautomaten in de parkeergarage aan de Passage opengebroken.
De toegangsdeur van de parkeergarage werd vernield waardoor de dader(s) toegang kregen tot de garage. Uit de vernielde automaten werd voor enkele duizenden guldens weggenomen. De teruggevonden, lege geldcassettes, werden voor onderzoek door de politie meegenomen.

Benzinedieven aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie drie daders van diefstal van benzine uit een auto aangehouden. Een getuige hoorde s nachts stemmen rond zijn woning. Hij zag dat een man bezig was met het stelen van benzine en dat twee andere mannen vermoedelijk op de uitkijk stonden. De mannen in de leeftijd van 16 en 21 jaar allen afkomstig uit Wijk bij Duurstede rende bij het zien van de politie weg. Het drietal kon vrijwel direct in de omgeving worden aangehouden.
Uit het verhoor bleek dat één van de 16-jarige verdachte niets met de diefstal te maken had. De andere twee verdachten blijven vast zitten voor verder verhoor.