Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.35 uur
Inbraak heterdaad in winkel

DRIEBERGEN/RIJSSENBURG In de nacht van dinsdag op woensdag werd in een winkel aan de Traaij ingebroken. Door vernieling van de deur wisten de dader(s) zich toegang in de winkel te verschaffen. Volgens de 40-jarige aangeefster uit Driebergen werd voor ruim 175 gulden aan rookwaren weggenomen. De daders wisten te ontkomen.

Stuntverkoop zorgt voor problemen

ZEIST Dinsdagmiddag ontstond bij een winkel aan de Slotlaan een probleem tijdens een stuntverkoop.

Omstreeks twaalf uur hadden zich voor en in de winkel een grote groep kooplustige klanten verzameld. Door de grote toeloop kon het personeel het aanbod niet verwerken en ontstonden met name buiten de winkel kleine incidentjes.

Er ontstond enig duw en trekwerk voor de winkel en klanten weigerde op hun beurt te wachten. De inmiddels gearriveerde politie moest al snel assistentie vragen omdat men zich niet wilde verwijderen voor de winkel.

Uiteindelijk werd een gedeelte voor de winkel afgezet en werden de klanten gevraagd achter de afzetting plaats te nemen. Tijdens het verwijderen van de mensen vielen er rake klappen waarbij een aantal mensen licht gewond raakte.

In overleg met de bedrijfsleiding werd besloten de winkel te sluiten. Omstreeks twee uur was de rust op de Slotlaan wedergekeerd. De bedrijfsleiding zal kijken op welke wijze de verkoop weer opgepakt kan worden.