Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Illegalen aangehouden

WOERDEN In de vroege ochtend van woensdag 30 mei zijn bij een onderzoek in een woning tien illegalen aangehouden.

Naar aanleiding van een onderzoek naar de verblijfplaats van een onlangs aangehouden man uit Polen die illegaal in Nederland verbleef, heeft de Vreemdelingendienst tezamen met ander politiepersoneel rond zes uur in de ochtend een onderzoek ingesteld in een woning aan de Oudelandseweg.

Hierbij werden tien Poolse mannen in de leeftijdsgroep tussen 20 en 47 jaar aangetroffen. Zij bleken allen illegaal in Nederland te verblijven, zijn aangehouden en ingesloten in het hoofdbureau in Utrecht. Zij zullen in vreemdelingenbewaring worden gesteld en naar Polen worden uitgezet.

Grote bromfietscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 29 mei op twee locaties een grote bromfietscontrole gehouden.

De controles vonden in de middaguren op de Busdijk en het Harmonieplein plaats en werden uitgevoerd door personeel van district Rijn & Venen in samenwerking met het Regionale Scooterteam. De te controleren bromfietsen werden door politiemotorrijders in de omgeving opgepikt en naar de controlelocatie gebracht.

In totaal werden 96 brom- en snorfietsen uitgebreid gecontroleerd met o.a. de volgende resultaten: 3 aanhoudingen voor een vals framenummer,
1 aanhouding voor een gestolen bromfiets, 36 bekeuringen voor teveel vermogen, 9 voor het rijden zonder helm en 9 voor het onverzekerd rijden. In totaal werden 72 bekeuringen aan brom- en snorfietsers uitgedeeld.

Tevens werden 2 automobilisten bekeurd voor het rijden met een aanhanger zonder kentekenplaat, 1 voor het rijden met een aanhangwagen zonder rijbewijs BE en 1 voor een onjuiste hulpkoppeling van de aanhangwagen.

Een 29-jarige bestuurder uit Utrecht bleek nog een boete van f 2910,- open te hebben staan. Nadat een vriend van hem het vereiste bedrag op het politiebureau had voldaan, mocht de man het bureau verlaten.

Bromfietser valt op trottoir

BREUKELEN Op dinsdag 29 mei is een bromfietser op het trottoir met zijn bromfiets ten val gekomen.

Rond kwart voor tien in de avond reed een 16-jarige bromfietser uit Breukelen over het voetpad dat langs het Broklede College loopt en uitkomt op de Schepersweg. Hij zag kennelijk te laat dat er enkele tegels in het voetpad los lagen. Doordat hij vermoedelijk met een niet al te lage snelheid reed, werd hij gelanceerd en kwam met zijn bromfiets ten val. Hij is met een wond aan zijn rechterhand en mogelijk een gebroken linker sleutelbeen per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De losliggende tegels zijn door politiemensen weer op hun plaats gelegd.

Alcoholcontroles

MIJDRECHT / VINKEVEEN / MONTFOORT De politie heeft op dinsdagavond 29 mei meerdere alcoholcontroles gehouden.

Van half acht tot half negen werd er gecontroleerd op het Hofland in Mijdrecht. Van de 69 bestuurders bleek geen één (teveel) te hebben gedronken.

Van kwart voor negen tot half tien vond er een controle op de Groenlandsekade in Vinkeveen plaats. Alle 56 gecontroleerde bestuurders bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Op de Willeskop in Montfoort moesten tussen half twaalf en één uur 54 bestuurders een blaastest afleggen. Ook hier passeerde niemand de maximumgrens van 0,5 promille.

Automobilist met veel te veel op
VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Even na twaalf uur zag een politieman die op dat moment geen dienst had een automobilist over de Provincialeweg N201 rijden, komende uit de richting van Mijdrecht en gaande in de richting van de A2. Het viel hem op dat de automobilist slingerend reed en elke keer als er een tegenligger aankwam, afremde. Op een gegeven moment moest de automobilist stoppen. De politieman sprak hem aan en bemerkte dat de man erg naar alcohol rook en belde de meldkamer.

De ter plaatse gekomen politiemensen hebben de verdachte, een 52-jarige man uit Maarssen, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies de man 900 ug/l (2,20 promille), ruim vier keer de maximum toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.