Gemeente Emmen



Persbericht: Onderzoek accommodatie, 30 mei 2001

Onderzoek naar nieuwe multifunctionele accommodatie in Emmerhout

Uit een onlangs gehouden onderzoek naar de sportaccommodaties in Emmerhout blijkt dat er een blijvende behoefte is aan sportvoorzieningen in deze wijk. Een nieuw multifunctioneel centrum lijkt het meest aan die behoefte te kunnen voldoen. Dit centrum zou naast sport plaats moeten bieden aan scholen, kinderopvang en andere wijkactiviteiten. Nader onderzoek moet uitwijzen of een dergelijk centrum financieel haalbaar is.

In het kader van Emmen Revisited, is vorig jaar onderzoek gedaan naar vraag en aanbod van ontmoetingsaccommodaties in Angelslo, Emmerhout en Bargeres. Mede naar aanleiding van de rapportage bleek een verdieping van de problematiek rondom de sporthal van Emmerhout noodzakelijk. Dit vervolgonderzoek is uitgevoerd door Hanze Service.

Wensen van betrokkenen

Doel van het vervolgonderzoek was de bepaling van de wenselijke en haalbare kwantiteit en kwaliteit van de sportaccommodaties in Emmerhout. De motieven, wensen en belangen van de gebruikers en andere belanghebbenden dienden boven tafel te komen. Dit gebeurde met behulp van drie paneldiscussies. Voorafgaand aan deze discussies zijn oriënterende gesprekken gevoerd met een aantal direct betrokkenen.

Uitkomsten

Uit het onderzoek is gebleken dat er weinig draagvlak bij de gebruikers van de sportaccommodaties is voor privatisering. Wel is er een blijvende behoefte aan een passend niveau van sportvoorzieningen in Emmerhout. Deze behoefte is met name aanwezig bij scholen, bij sportverenigingen die trainingen en andere activiteiten in de buurt van jeugdleden willen organiseren en bij wijkgebonden verenigingen of groepen.

Mogelijkheden

Mogelijke opties ten aanzien van de sportvoorzieningen in Emmerhout zijn:

alles houden zoals het is;

op een hoger peil brengen van de beide gymzalen in Emmerhout, in combinatie met de sluiting van de sporthal Emmerhout;

het handhaven van de huidige sporthal in combinatie met de sluiting van één van de beide gymzalen;

"nieuw voor oud": clustering van meerdere voorzieningen in een multi-functioneel centrum in de nabijheid van het centrumgebied van de wijk. De huidige accommodaties zouden dan gesloten moeten worden.

Deze laatste optie wordt nu dus verder onderzocht. Mocht deze optie inderdaad worden uitgevoerd, dan zal het wel een aantal jaren duren voordat het centrum er daadwerkelijk staat. Dit heeft ondermeer te maken met het grote aantal betrokken partijen en de samenhang met de algehele wijkontwikkeling van Emmerhout.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen