Gemeente Grave


Gemeentegids in braille
Ieder jaar laat de gemeente Grave de gemeentegids ook in braille uitgeven. Deze worden dan gratis aan huis bezorgd bij de visueel gehandicapten in de gemeente. Het gaat uiteraard om personen waarvan de gemeente weet waar ze wonen. Maar dat is soms ook een probleem. Als visueel gehandicapten zich in onze gemeente vestigen is dat niet altijd bekend bij het gemeentebestuur En visueel gehandicapten kunnen dit bericht niet lezen. Kent u mensen in uw omgeving die visueel gehandicapt zijn en die graag gratis een gemeentegids in braille zouden ontvangen? Vraag of ze van deze service gebruik willen maken en geef hun naam en adres door. Eén keer aanmelden en jaarlijks wordt de gemeentegids in braille thuisbezorgd. Meer weten over dit onderwerp? Bel dan met H. Ruijs, voorlichter, 477299.




Inzameling Klein Chemisch Afval in Grave

Op vrijdag 11 mei jongstleden zou de Chemokar op zes standplaatsen in de gemeente Grave het Klein Chemisch Afval inzamelen. Dit is vanwege een misverstand tussen het Regionaal Milieubedrijf en de (nieuwe) inzamelaar niet gebeurd. Om de inwoners van Velp en Grave alsnog de gelegenheid te geven hun Klein Chemisch Afval in te leveren zal op donderdag 7 juni aanstaande de Chemocar alsnog aanwezig zijn. 17.30 - 18.00 uur Kerkplein, Tolschestraat in Velp 18.05 - 18.35 uur Parkeerplaats Supermarkt J. Linders, mgr. Borretweg in Grave
18.40 - 19.10 uur Parkeerplaats sportzaal, Stadhouderslaan in Grave 19.15 - 19.45 uur Markt(plein) in Grave
19.50 - 20.20 uur Parkeerplaats zwembad/sporthal, Stoofweg in Grave 20.25 - 20.55 uur Gemeenschapshuis Esterade, Esterveldlaan in Grave Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Regionaal Milieubedrijf, tel. 0485-338352 of raadpleeg uw Afvalwijzer.




Te huur; 18 ligplaatsen voor roeiboten

De gemeente Grave wil nabij de Loswal roeiboot-ligplaatsen aanleggen, bedoeld om te verhuren. Op 7 maart jongstleden heeft hierover een artikel in deze informatierubriek gestaan. De belangstelling is tot op heden minimaal. Het college heeft daarop besloten om de prijzen aan te passen. De nieuwe prijs bedraagt f 17,-- per ligmaand. Over de winterperiode, dat is de periode dat de roeiboten uit het water moet worden gehaald, hoeft geen huur te worden betaald. Op jaarbasis wordt het bedrag 8 (maanden) x f 17,-- = f 136,--. Wilt u een ligplaats huren, dan dient u zich schriftelijk aan te melden. U kunt uw brief richten aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het bureau Algemeen Juridische Zaken en Voorlichting, Postbus 7, 5360 AA Grave. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de heer H. Ruijs, telefoon 477299. U kunt vooraf een concept-huurovereenkomst toegestuurd krijgen. U kunt dan in alle rust de voorwaarden bestuderen en dan alsnog wel of niet besluiten een ligplaats te huren.




"Als de sirene gaat...!" Iedere 1e woensdag van juni landelijke test

In heel Nederland is enkele jaren geleden een nieuw waarschuwingsstelsel (sirenes) in gebruik genomen. Ook in de gemeente Grave zijn nieuwe sirenes opgesteld. De sirenes zijn natuurlijk zodanig geplaatst dat alle inwoners ze goed kunnen horen. Ieder jaar, op de eerste woensdag van juni, worden de sirenes getest. De sirenes in Grave staan op de volgende plaatsen:

- Dr. Wierstraat (bereik: Grave-Centrum, Grave-West en Oud-Velp).
- Stoofweg (bereik: Estersveld en Escharen).
- Algemene Begraafplaats Gassel (bereik: Gassel).
- Tolschestraat (bereik: Nieuw-Velp).
Woensdag 6 juni aanstaande, precies om 12.00 uur, worden de sirenes getest. Een dergelijke test gebeurt in heel Nederland. En om onnodige paniek te voorkomen gebeurt dat voortaan op een vast tijdstip, iedere eerste woensdag van juni. Als woensdag 6 juni om 12.00 uur de sirene gaat is er dus niets aan de hand. Gaat op een andere moment de sirene, houdt u dan aan de volgende regels: 1. Ga direct naar binnen. 2. Sluit ramen en deuren en 3. Zet de radio of televisie aan.




Nationale Straatspeeldag op woensdag 20 juni as.

Op woensdag 20 juni as. is het in Nederland Nationale Straatspeeldag. Scholen, buurtgroepen en vooral kinderen kunnen op die dag hun stem laten horen tegen de verkeersonveiligheid en het gebrek aan speelruimte op straat. De Nationale Straatspeeldag is een initiatief van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO. Scholen, bewonersgroepen, wijk- en dorpsraden en ieder ander die zich zorgen maakt over het gebrek aan veilige speelruimte op straat, worden uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Straatspeeldag. Het gemeentebestuur van Grave ondersteunt deze uitnodiging en roept plaatselijke groeperingen op om dit initiatief op te pakken. Als u mee wilt doen dan kunt u zich aanmelden bij de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO, mw. E. van der Laan of mw. J. Peters, tel. 020 - 6826322, contactpersonen Nationale Straatspeeldag. U kunt ook informatie vinden op de volgende websites: www.3vo.nl en www.straatspeeldag.nl. Contactpersoon bij de gemeente Grave is de heer F. Vink, bureau Welzijn en Onderwijs, telefoon (0486) - 477206.




Nog meer in- en uitstapmogelijkheden met Ho&Go

Alweer goed nieuws voor Ho&Go! Sinds 1 mei jl. zijn er namelijk zeven haltes bijgekomen. Daardoor zijn er nog meer in- en uitstapmogelijkheden dicht bij huis of dicht bij uw bestemming. Gemak dient de mens.De nieuwe haltes zijn:

- Noordstraat/Allemansweg in Wilbertoord

- Witte dellen T.H.V. in Zeeland

- Andoornweg/Vroegeling in Grave

- Smidsweg in Reek

- Hofstede/'t Erf in Schayk

- Brouwersstraat/In den Boogerd in Schayk

- Maalstoel/Burg. Schoutenstraat in Schayk
Wilt u reizen met Ho&Go? Bel dan minimaal één uur voor vertrek met de Ho&Go-centrale: 0900 8381. Meer informatie over Ho&Go kunt u opvragen bij 0900 8212208. Hier kunt u zich ook aanmelden als lid.