Gemeente Ede

Vergoeding voor kinderopvang

De gemeenteraad van Ede heeft onlangs de verordening kinderopvang en buitenschoolse opvang uitkeringsgerechtigde alleenstaande ouders vastgesteld. Alleenstaande ouders kunnen de kosten voor kinderopvang vergoed krijgen wanneer zij vanuit een uitkering uitstromen naar werk of een scholing gaan volgen met uitzicht op een baan.

Recht op een vergoeding van kinderopvang hebben alleenstaande ouders die een uitkering via de Algemene bijstandswet (Abw) ontvangen en uitstromen naar een betaalde baan. Dat geldt zowel voor uitstroom naar een fulltime als naar een parttime baan. Wie met behoud van de uitkering een opleiding volgt die uitzicht biedt op werk, krijgt eveneens de kosten voor kinderopvang vergoed.

Het voorgaande geldt eveneens voor de alleenstaande ouder jonger dan 18 jaar met een uitkering uit de Abw.

De kosten van dagopvang in officiële kindercentra en gastouderopvang via een erkend gastouderbureau worden vergoed. Ook de kosten voor buitenschoolse opvang en het hiervoor noodzakelijke vervoer vallen onder de regeling.

Bij Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Ede is een folder beschikbaar met alle informatie. Diegenen die een uitkering ontvangen en vallen binnen de hiervoor genoemde doelgroep, kunnen met hun consulent de mogelijkheden van kinderopvang bespreken.

Werk, Inkomen en Zorg is gevestigd aan de Telefoonweg 124 in Ede, tel. (0318) 68 04 98.



Ede, 30 mei 2001