Gemeente Ede

Harskamp hekkensluiter

Wethouder Van Haaren sluit serie gesprekken met ouderen af

Voor de vierde en laatste keer sprak wethouder Marijke van Haaren met ouderen over het toekomstige ouderenbeleid. In een klein maar enthousiast gezelschap kwamen opnieuw de onderwerpen wonen, woonomgeving en welbevinden aan bod.

In het kader van de nieuwe Nota Ouderenbeleid raadpleegde wethouder Van Haaren ouderen uit de gemeente Ede. In de voorafgaande weken sprak zij met inwoners uit Bennekom, Lunteren en Ede. Afgelopen donderdag vond de laatste bijeenkomst plaats in de Harskamp.

Zeer positief

De aanwezigen in de Harskamp vonden een extra kamer in de seniorenwoning heel belangrijk. Niet alleen voor een logé maar vooral ook voor de mantelzorger als verzorging in huis noodzakelijk is. Degene die mantelzorg biedt, kan dan altijd blijven slapen. Flexibel bouwen, was het advies van de zaal aan de wethouder. In de woonomgeving vond men het van belang dat er winkels in de buurt zijn en een ontmoetingspunt. Een aangename plek waar men elkaar kan ontmoeten en waar diverse activiteiten worden georganiseerd. Net als in voorgaande bijeenkomsten vroeg men aandacht voor de winkelstraten. Deze zijn door de vele reclameborden vaak moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en voetgangers met een rollator.

Bij het onderwerp welbevinden stond men even stil bij de 75 + huisbezoeken die de Stichting Welzijn Ouderen organiseert. Prima, zo luidde het oordeel. Het is heel goed dat men de informatie bij ouderen thuis brengt. Maar er zou vaker en op een meer herkenbare wijze gepubliceerd kunnen worden over allerlei gemeentelijke regelingen. Bijvoorbeeld over financiële tegemoetkomingen die mogelijk zijn.

Wij vinden het heel positief dat u ouderen betrekt bij het beleid, zo sprak een aanwezige in de zaal. Eigenlijk zou u dat niet eens in de tien jaar maar bijvoorbeeld iedere twee jaar moeten doen om te beoordelen of u op de goede weg bent. Wethouder Van Haaren vond dat een goed idee. Ze bedankte allen voor de openhartigheid waarmee men had gesproken.

Ik neem al uw opmerkingen mee voor de uitwerking van de nota en wellicht zien wij elkaar over twee jaar weer, zo besloot zij de bijeenkomst.



Ede, 30 mei 2001