Gemeente Ede

Vanavond vaststelling in gemeenteraadsvergadering

Profielschets van de burgemeester van Ede

Door het vertrek van mr. W. Blanken als burgemeester van Ede ontstaat per 1 november 2001 een vacature. Via de Commissaris van de Koningin in Gelderland is een procedure in gang gezet om een nieuwe burgemeester te benoemen. Een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Ede wordt daarbij betrokken. Deze commissie heeft een profielschets van de burgemeester opgesteld. Daarin staan de functie-eisen en wensen waaraan de nieuw te benoemen burgemeester van Ede volgens het gemeentebestuur moet voldoen. De gemeenteraad van Ede zal de profielschets vanavond, woensdag 30 mei, in een raadsvergadering vaststellen en aanbieden aan de heer J. Kamminga, CdK in Gelderland.

Beschrijvingen van burgemeester en van Ede

De profielschets is ingedeeld in drie hoofdstukken: de burgemeester als bestuurder, de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester als persoon. Bij de profielschets is een beschrijving van het profiel van de gemeente Ede gevoegd. Beide notities zijn beschikbaar voor kandidaten voor de burgemeesterspost in Ede.

De conceptteksten Profielschets van de burgemeester en Profiel van Ede treft u elders op deze pagina aan. Ze liggen ook ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum in het raadhuis, hoofdingang Bergstraat 4 in Ede. Het infocentrum is op werkdagen open van 9.00 tot 17.00 uur. De notities zijn eveneens via Internet op de Website van de gemeente Ede te raadplegen: www.ede.nl Reageren naar de vertrouwenscommissie, waarvan het CDA-raadslid R. Kremers voorzitter is, is mogelijk. Dit kan door de gemeente via Internet een e-mail bericht te sturen, dan wel via een briefje, Vertrouwenscommissie, p/a Gemeentehuis, Postbus 9022, 6710 HK EDE.

Openbare vergadering

De extra raadsvergadering vanavond begint om 20.00 uur. In deze openbare bijeenkomst stelt de gemeenteraad de profielschets vast en biedt deze vervolgens aan aan de Commissaris van de Koningin in Gelderland. De heer Kamminga zal bij de raadsvergadering aanwezig zijn. Wethouder en loco-burgemeester R. Spiegelenberg treedt op als voorzitter.

LOE-radio-uitzending

Bezoekers van de vergadering zijn van harte welkom op de publieke tribune in het raadhuis. Ook kunt u de vergadering via de radio volgen. De Lokale Omroep Ede (LOE) verzorgt vanaf 20.00 uur een rechtstreekse uitzending via het kabelnet, frequentie 93.1 MHz, of via FM 107.3 MHz.