Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01/24

01/24 30-05-2001

01/024 Enschede, 30 mei 2001

Universiteit Twente biedt eerste student tijdelijke ondernemersplaats (TOP) aan

Martijn Verhoeven (25 jaar), student (technische bedrijfskunde en logistiek) aan de Universiteit Twente heeft 28 mei jl. met zijn bedrijf MAG Productions als eerste student een tijdelijke ondernemers plaats (TOP) gekregen van de Universiteit Twente. TOP geeft medewerkers, afgestudeerden en nu dus ook studenten steun bij het opzetten van een eigen onderneming: dat gebeurt met renteloze leningen (maximaal f 30.000,-), technische faciliteiten, ruimte en ook adviezen en cursussen. Doel van de regeling is transfer van wetenschappelijke kennis naar de samenleving te bevorderen en versterking van met name de regionale Twentse economie. Dankzij de regeling zijn deze ondernemingen ook succesvoller: overleeft landelijk zo'n 30% de eerste vijf jaar, van de `TOP-bedrijven bestaat na die tijd nog ruim 90%.

De studenten TOP regeling houdt ook in dat de studievoortgang goed in de gaten wordt gehouden. Het studietraject van Martijn Verhoeven zal worden aangepast zodat hij zijn studie in de avonduren kan volbrengen. Door deze regeling geeft de Universiteit Twente een impuls aan de ontwikkeling van het ondernemerschap naast de studie.

Martijn Verhoeven ziet daarin veel voordelen: "Samen met de Universiteit en de vakgroep Database onderleiding van Prof. Jonker, zijn wij nu in staat om nieuwe technologie te ontwikkelen en te implementeren. Het eerste project waarbij dit gebeurt is het vakantieportaal fewo.nl en vakantiehuisje.nl waar een datamining tool voor wordt ontwikkeld die structuur geeft aan het contentmanagement systeem".

Door TOP regeling en de samenwerking verhuist MAG Productions naar het ondernemerscentrum van de Universiteit Twente. Voordeel voor MAG Productions is dat het aantal werkplekken flink kan worden uitgebreid, want de studenten kamer werd toch wel erg krap.

MAG Productions is een platform voor communicatieve e-business en internet toepassingen. De opdrachtgevers van MAG Productions worden in alle fasen van het communicatie proces ondersteund en werken vanuit een geïntegreerde optiek. De drijfveer van MAG Productions is om samen met haar opdrachtgever inspirerende toepassingen te ontwikkelen met het resultaat: "Showing your vision to the world"

Contactpersoon Dienst Communicatie en Transfer: Gerard van Emous, persvoorlichter/woordvoerder, tel. 053-4892232 E-mail: g.j.vanemous@cent.utwente.nl Internet: www.utwente.nl Contactpersoon:
Martijn Verhoeven, tel. 053-4342563 of 06-26868939 E-mail: m.a.g.verhoeven@student.utwente.nl
Coördinator TOP-regeling:
Jann van Benthem, tel.: 053-4894700 of 06-51193532 E-mail: j.w.l.vanbenthem@cent.utwente.nl Internet: http://www.utwente.nl/lg

© Universiteit Twente 1997-2000