Amsterdam, 30 mei 2001



PERSBERICHT

QuoteOnWine en De Gouden Ton Groep bundelen krachten

QuoteOnWine.com en Wijnkoperij De Gouden Ton Groep gaan vanaf begin juni samenwerken bij de verkoop van hogere kwaliteitswijnen op internet. De samenwerking past geheel in de strategie van beide bedrijven om marktleider te worden in het aanbieden van een overzichtelijk en kwalitatief hoogwaardig wijnassortiment op internet. Hierbij staat een optimale service centraal. Deze bundeling van krachten biedt uitgebreide mogelijkheden om de meest toonaangevende én vernieuwende wijnsite van Nederland te zijn. Zo kunnen consumenten binnenkort:
- Opties nemen op wijn.

- Via internet een wijnreis boeken.

- Wijn kopen op een virtuele veiling.

- Inschrijven op een deel van een wijngaard.

- Wijnseminars bezoeken met als thema wijn/spijs (ook voor horeca).
- Kiezen voor bezorging thuis óf de wijnen zelf afhalen bij één van de vestigingen van De Gouden Ton Groep.
De overeenkomst houdt in dat er gezamenlijk een selectie wordt gemaakt uit het assortiment van Wijnkoperij De Gouden Ton. De verkoop via internet en de marketing vinden plaats onder het merk QuoteOnWine.com. De logistieke afhandeling wordt verzorgd door Wijnkoperij De Gouden Ton. Bezorging vindt plaats op elk gewenst adres in Nederland.

QuoteOnWine.com

QuoteOnWine.com is sinds 1 juni 2000 online en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot de beste Nederlandse wijnsite. QuoteOnWine.com is een dochter van Quote Media Holding, uitgeverij van o.a. de tijdschriften Quote, QPF, ELLE, ELLE Eten, ELLE Wonen, Villa d'Arte, Santé en diverse gidsen zoals de Quote Eetgids. Alle Quote Media-uitgaven hebben een totaalbereik van 1,2 miljoen lezers per maand. De site van QuoteOnWine.com is een onderdeel van de e-commerce-divisie van Quote Media Holding, bestaande uit diverse websites waaronder QuoteOnWine.com, QuoteJobs.nl en QPF.nl.

Wijnkoperij De Gouden Ton Groep

Wijnkoperij De Gouden Ton Groep is in 1980 opgericht en aanvankelijk begonnen met één winkel (Denneweg te Den Haag). Tegenwoordig zijn er landelijk verspreid zeven vestigingen. Alle wijnen worden eigenhandig met de grootste zorg geselecteerd en geïmporteerd. Oprichter Nico McGough is geen onbekende in de wijnwereld. Hij is vinoloog van de Wijnacademie en volgde zowel The German Wine Academy als de Ecole de Vin in Bordeaux. In 1986 werd hij door Hubrecht Duijker uitgeroepen tot Wijnkoper van het Jaar en in 2000 door René van Heusden tot Wijnkoper van het Decennium. Nico McGough is tevens hoofdredacteur van De Wijnkrant, een actueel en compleet medium op het gebied van wijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
QuoteOnWine.com. Dirk Jan over de Linden, Business Unit Manager. Tel.nr. 020 - 667 50 50, e-mail: dirkjan@quoteonwine.com Wijnkoperij De Gouden Ton. Nico McGough, Hoofd Inkoop. Tel.nr. 0174 270 202