Gemeente Hoorn

Nieuws

ASFALTERING RIJBAAN LIORNESTRAAT
Tot en met vrijdag 8 juni worden delen van de Liornestraat gefreesd en voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Het gaat om de westelijke rijbaan van de Liornestraat tussen de Johannes Poststraat en de spoorbaan. Deze weggedeelten zijn op de genoemde dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. De aangelegen woningen en bedrijven zijn dan niet per auto bereikbaar. Het kruispunt Liornestraat / Johannes Poststraat blijft gedurende het werk open.

Autoverkeer van en naar de binnenstad kan gebruik blijven maken van de Liornestraat doordat de oostelijke rijbaan in twee richtingen wordt opengesteld. Deze rijbaan wordt met rood-witte verkeersschilden in twee rijstroken verdeeld. Ter hoogte van de kruising met de Johannes Poststraat wordt het verkeer naar de oostelijke rijbaan geleid. Vlak voor de spoorwegovergang wordt het verkeer via de middenberm naar de westelijke rijbaan teruggeleid.
Tijdens het werk is er geen autoverkeer mogelijk van de Drieboomlaan naar de Liornestraat en vanaf de Liornestraat de Drieboomlaan in. Dat kan alleen via de straten in de omgeving naar het kruispunt met de Johannes Poststraat of de Wabenstraat.

Buslijnen volgen hun gewone routes. Fietsers naar de binnenstad worden omgeleid via de Johannes Poststraat / Clement Maertenszstraat en de Drieboomlaan. Zij kunnen vanaf dat punt weer het reguliere fietspad naar de binnenstad volgen. Fietsers kunnen via een daarvoor gemaakte sluis wel het kruispunt Liornestraat / Drieboomlaan oversteken.

Tijdens het werk zijn de parkeerplaatsen aan de Liornestraat ter hoogte van de huisnummers 13 t/m 23 (oneven zijde) niet beschikbaar.



terug