Persinformatie

SYMANTEC NEDERLAND SLUIT DISTRIBUTIEOVEREENKOMST
MET DUPACO DISTRIBUTION BV
Symantec versterkt licentiedistributie op corporate markt

Leiden, 31 mei 2001 - Symantec heeft een distributieovereenkomst met Dupaco Distribution BV getekend voor Nederland. Dupaco wordt hiermee de eerste 'value added distributor' van Symantec Nederland en zal naast het verkopen van Symantec producten ook andere diensten aanbieden zoals technische ondersteuning voor klanten, consultancy services en trainingsfaciliteiten voor partners van Symantec.

Symantec heeft gekozen voor Dupaco omdat deze distributeur jarenlange ervaring heeft met high-end beveiligingsproducten en zich uitsluitend richt op de corporate markt. Dit is in lijn met de strategie van Symantec om de komende jaren, naast de consumentenmarkt, nadruk te leggen op de corporate markt en content- en netwerkbeveiliging. Ook is Dupaco als voormalig distributeur van Axent bekend met de producten van Axent die sinds de overname aan productportfolio van Symantec zijn toegevoegd. Symantec en Axent zijn in december vorig jaar samen gegaan.

Dupaco zal zich specialiseren in de verkoop van de beveiligingsproducten Defender, NetRecon, Intruder Alert, NetProwler, Symantec Desktop Firewall, Symantec Enterprise Firewall en Symantec Enterprise VPN. Daarnaast biedt Dupaco een aantal andere diensten, zoals technische ondersteuning aan klanten via een telefonische helpdesk, consultancy services voor de opzet, implementatie en beheer van netwerken en trainingsfaciliteiten voor resellers.

Symantec gelooft in een intensieve en professionele samenwerking met Dupaco, omdat het bedrijf hoogwaardige diensten en services biedt en veel expertise heeft op het gebied van beveiliging. Symantec is continu op zoek naar partners die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan haar producten. Symantec verwacht met Dupaco de afzetmogelijkheden van haar corporate producten te vergroten en het service-niveau aan de partners verder te kunnen verhogen. Naast Dupaco blijft Symantec tevens nauw samenwerken met de bestaande broad-line distributeurs Ingram Micro, TechData en Kenfil. Dupaco complementeert dan ook de distributie van Symantec Nederland. Die distributie beslaat nu een nog breder veld.

Symantec
Symantec, internationaal marktleider op het gebied van Internet beveiligingstechnologie, levert aan bedrijven en consumenten een brede reeks software-oplossingen op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend leverancier op het gebied van virusbescherming, filtertechnologieën voor Internet en e-mail-inhoud, en risk management en detectietechnologieën voor netwerkbeveiliging. Op de consumentenmarkt is Symantec bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC.
Meer informatie over Symantec en haar producten (met de mogelijkheid om direct aan te schaffen) is te vinden op de website: www.symantec.com Dupaco Distribution BV
Dupaco ­ opgericht in 1985 ­ richt zich in groeiende mate op de toenemende vraag naar 'interoperability'; het naadloos aansluiten en samenwerken van de verschillende producten uit het assortiment. Het bedrijf is Added Value Distributor en telt meer dan 40 medewerkers. De basis van Dupaco wordt gevormd door vijftien jaar ervaring in distributie en ondersteuning van Caldera operating systems (het vroegere SCO UNIX) en de daaraan gerelateerde producten, gevolgd door een kwalificatie op hetzelfde niveau met betrekking tot Microsoft NT en backoffice producten. Naast de distributie van fabrikanten zoals bijvoorbeeld Acer, Caldera en Fujitsu Siemens Computers vertegenwoordigt Dupaco tevens diverse fabrikanten die gespecialiseerd zijn op het gebied van management, security firewalls (Symantec), beheer en system security, migratie- en connectivity tools. Vanuit de speciale business unit Training & Support worden opleidingen verzorgd. Meer informatie over Dupaco en het productassortiment is te vinden op http:://www.dupaco.nl.


- einde persbericht -