Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-31: Scheveningen bereikbaar met park-and-ride pag.nr.=7193

Vanaf Pinksteren wordt P+R (Park-and-Ride) als vervoersalternatief nadrukkelijker onder de aandacht gebracht tijdens dagen dat Scheveningen drukbezocht wordt. De gemeente Den Haag, de ANWB en de HTM hebben een aantal gezamenlijke maatregelen genomen om de verkeersproblemen op drukke dagen onder controle te krijgen en op te lossen. De extra verkeersmaatregelen worden ondersteund met een promotiecampagne die Je komt er met P+R als motto heeft.

Evenementen

Bij de promotie over P+R wordt gebruik gemaakt van o.a. radio-commercials en advertenties. Daarin zal inspelend op het motto Je komt er met P+R duidelijk worden gemaakt dat P+R een aantrekkelijk alternatief is om de stress van filerijden en het langdurig zoeken naar een parkeerplaats te voorkomen.

Het Nationale Nederlanden Vliegerfeest, Heineken Music Scheveningen, Samson Beach Festival en het Internationale Vuurwerkfestival zijn naast Pinksteren de momenten waar P+R extra gestimuleerd wordt. Tevens worden er verkeershandhavingsteams ingezet die het verkeer reguleren en ter plekke aanwijzingen geven. Dit vanwege de grote drukte van autos die dan verwacht wordt richting Scheveningen. Wethouder Bruno Bruins (verkeer) vindt daarbij mede vanwege de veiligheid en bereikbaarheid meer gebruik van P+R noodzakelijk.

Combi-kaart

Vanaf de Utrechtsebaan wijzen nieuwe P+R-borden en -tekstkarren de automobilisten richting Scheveningen op de speciaal beschikbaar gestelde parkeergarages van Den Haag CS en het Malieveld (bij het Vuurwerkfestival ook het ANWB-terrein en het parkeerterrein van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat).

De automobilisten kunnen bij deze P+R parkeergarages voor f 20,- een combi-kaart kopen. Deze kaart geldt voor een hele dag parkeren voor één auto en retour met bus of tram naar Scheveningen voor maximaal vijf inzittenden. In deze opzet is de prijs zeer concurrerend met die voor parkeren in Scheveningen.

31 mei 2001

last update: 31 mei 2001 ;pag.: 7193; auteur: 77