Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

31-05-2001

Cao tandtechniek stapje dichterbij

Een nieuwe cao voor de ruim 4.000 tandtechniekers in Nederland lijkt een stapje dichterbij gekomen. Tijdens de tweede onderhandelingsronde donderdagmiddag wilden de werkgevers nog niet tegemoet komen aan de vakbondseis voor een eindejaarsuitkering. "En die financiële verbetering willen we graag bereiken deze keer", stelt vakgroepbestuurder Frans ten Broeke van CNV Metaaltechniek.

De bond heeft inmiddels wel bereikt dat de werkgevers instemmen met een loonsverhoging van vier procent gedurende deze eenjarige cao. Ook voorziet Ten Broeke een goede uitkomst ten aanzien van betere regelingen voor kinderopvang en toeslagen voor deeltijdwerkers. Daarnaast zijn er plannen om maatregelen te bestuderen om rsi terug te dringen.
"Maar ten aanzien van onze eis over die eindejaarsuitkering, waarbij we een vast bedrag willen van 2.500 gulden structureel, zijn de werkgevers nog geen stap dichterbij gekomen. Afgesproken is dat we de onderhandelingen hervatten op 19 juni. Er moet nog heel wat water door de Rijn, maar het begin is er."

Houten, 31 mei 2001

Nadere inlichtingen:

Frans ten Broeke (vakgroepbestuurder):
026-4955322
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 -6 348 243