Gemeente Geldermalsen


Wekelijkse actualiteiten

Gemeentelijke Actualiteiten

* Kermis en jaarmarkt Beesd

* Weet wat je moet doen als de sirene gaat
* Extra mogelijkheid aanschaf regenton

* Kernbezoek Acquoy

* Onherroepelijk bestemmingsplan "Het Klaverblad"
* Fietsactie weekmarkt Geldermalsen

* Vrijstelling bestemmingsplan: 'Kom Deil 1994' (Mr. W.M. Kolffstraat 27)

* Activiteiten

* Collecte

* Wie wil bouwen

* Wie mag bouwen

* Wie mag slopen

* Onderzoek onder ouderen

.

Gemeentelijke Actualiteiten

Kermis en jaarmarkt Beesd

Op vrijdag 8 juni a.s. zal in Beesd weer de bekende jaarmarkt worden gehouden. In verband daarmee zal een aantal wegen tijdelijk voor alle verkeer moeten worden afgesloten. Vanaf donderdagavond 7 juni 18.00 uur tot en met vrijdagmiddag gaat het daarbij om:
* Voorstraat (vanaf Veerweg tot Havendijk)
* Hoogstraat Beukenstraat Middenstraat (van Havendijk tot Achterstraat)

* Kerkstraat (van Voorstraat tot Wilhelminastraat)
* Havendijk (van Voorstraat tot Middenstraat)
Naast de jaarmarkt zal er vanaf donderdag 7 juni t/m zaterdag 9 juni ook weer een kermis worden georganiseerd. Dit heeft tot gevolg dat het Dorpsplein i.v.m. het opbouwen later weer afbreken van de attracties vanaf maandag 4 juni t/m zondag 10 juni geheel zal worden afgesloten. De tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ter plaatse door middel van borden worden aangegeven. Hetzelfde geldt voor de omleidingen.

Weet wat je moet doen als de sirene gaat

Oefenalarm

Op woensdag 6 juni a.s. vindt er om 12.00 uur een luide alarmeringsoefening plaats. Schrikt u dus niet wanneer u plotseling de sirene hoort gaan.

Informatiemateriaal

Bij de afdeling Voorlichting is informatiemateriaal verkrijgbaar over het omgaan met rampsituaties. Allereerst een handzame brochure met de nodige tips. Daarnaast een kaart voor in uw meterkast waarop u belangrijke telefoonnummers en frequenties van radio en tv kunt aangeven. Tenslotte een kleine sticker met in het kort instructies over wat te doen als de sirene gaat. Desgewenst kan u dit materiaal worden toegezonden. U kunt daarvoor contact opnemen met de afdeling Voorlichting, tel. 0345-586609.

Extra mogelijkheid aanschaf regenton

Vanwege de grote belangstelling is besloten een extra mogelijkheid te bieden om alsnog een regenton aan te schaffen. Dat zal zijn op vrijdagmiddag 1 juni a.s., van 15.00 tot 16.30 uur, zowel in Geldermalsen (werkplaats aan de Rijnstraat 20) als in Beesd (werkplaats aan de Industrieweg 30).

Een regenton kan afgehaald worden tegen inlevering van de bon waarmee u het Waterleidingbedrijf Gelderland machtigt de aanschafkosten (f 99,--) van uw bank- of girorekening af te schrijven. Denk er om uw betaalpas en een legitimatiebewijs ter controle mee te nemen. Voor degenen die niet (meer) over de bedoelde bon beschikken is nog een beperkt aantal formulieren beschikbaar bij de uitgifteplaatsen.
Dus, heeft u de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze kostbaar drinkwater te besparen nog niet aangegrepen, dan krijgt u op 1 juni a.s. nog een kans om daaraan een bijdrage te leveren. Degenen die al een regenton hebben gekocht mogen uiteraard ook een extra ton aanschaffen.

Kernbezoek Acquoy

Op donderdag 7 juni a.s. gaan de fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen onder leiding van burgemeester mr S.W. van Schaijck met de inwoners van Acquoy in discussie over onderwerpen die dit dorp raken. Deze discussie vindt plaats in Gebouw 'De Schakel' en begint om 20.00 uur.

Onherroepelijk bestemmingsplan "Het Klaverblad"
Burgemeester en wethouders van Geldermalsen maken bekend dat het bestemmingsplan "Het Klaverblad" onherroepelijk is geworden. Het plan heeft betrekking op de voormalige school aan de Roodseweg te Rumpt. Het plan voorziet in een planologische regeling voor het voormalige schoolgebouw en de bijbehorende gronden gelegen ten oosten van de kern Rhenoy in de gemeente Geldermalsen (Roodseweg te Rumpt). Het onherroepelijke bestemmingsplan ligt met ingang van 1 juni 2001 ter inzage bij de Vakbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag bovendien van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Geldermalsen, 31 mei 2001 Burgemeester en wethouders van Geldermalsen.

Fietsactie weekmarkt Geldermalsen

Tijdens de weekmarkt van 18 mei j.l. werd voor de tweede keer een winnend lot getrokken. Bij vertoon van dit lot krijgt de gelukkige winnaar een prachtige fiets. Het gaat om nummer 33982. Bent u in het bezit van dit lot? Neem dan contact op met de marktmeester via telefoonnummer 06-51993042.

Vrijstelling bestemmingsplan: 'Kom Deil 1994' (Mr. W.M. Kolffstraat 27)

* Bekendmaking : artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening.
* Ter inzage : vrijstellingsverzoek met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting : het college van B&W hebben het voornemen om op verzoek van: de heer D.J. van Eck, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan ' Kom Deil 1984' teneinde het tijdelijk in stand houden van een reeds geplaatste kantuurunit mogelijk te maken. De vrijstelling geldt vanaf de datum van publicatie voor een periode van drie jaar.

* Bedenkingen : door belanghebbenden, binnen de terinzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586.686.
* Datum publicatie : 31 mei 2001.

Activiteiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning/ontheffing hebben verleend aan:

* Buurtvereniging " 'Ut Peppelhof" voor het organiseren van een sportdag op 16 juni a.s. in de speeltuin aan de Peppelbos te Geldermalsen.

* 3VO Groot Geldermalsen voor het plaatsen van twee "Vakantie-actieborden" bij de Steenweg te Meteren en de Katijdeweg te Beesd in de maanden juli en augustus a.s.
* G&D Promotions voor het plaatsen van 15 driehoeksborden in de gemeente Geldermalsen van 1 tot 10 september a.s. ter ondersteuning van de nationale collecte van het Kankerfonds/KWF.

Indien u zich met deze beslissing (en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.
Collecte

In de periode van 4 tot en met 9 juni 2001 is door de gemeente vergunning verleend voor de huis-aan-huis collecte van het Nationaal Epilepsie Fonds.

Wie wil bouwen

Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. J. Holland, Laageinde 2 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (22 mei 2001);

2. H. Beverloo, Wilhelminastraat (ong.) te Beesd, oprichten woning (22 mei 2001);

3. P.A.M. Bransen, Dr.v.d. Willigenstraat 16 te Tricht, oprichten berging (22 mei 2001);


* Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek "Wie mag bouwen".

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 31 mei 2001

Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. S. Hinfelaar, Willem de Zwijgerweg 109 te Geldermalsen, vergroten woning (31 mei 2001);

2. G.W. Kragten, J. de Ridderstraat 9 te Buurmalsen, vergroten woning (31 mei 2001); A. de Ruiter, Sterappel 56 te Geldermalsen, vergroten woning (31 mei 2001);

3. J.A. Jens, De Twee Morgen 12 te Tricht, vergroten woning (31 mei 2001);

4. H. Zadelhoff, Nieuwsteeg 56 te Tricht, vergroten woning (31 mei 2001);

5. W.R. Vink, Hoekenburg 1a te Tricht, oprichten dakkapel (31 mei 2001);

6. M. Verweij, Diefdijk 32 te Acquoy, oprichten dakkapel (31 mei 2001);

7. J.G. de Jongh, De Zandkuil 6 te Tricht, vergroten woning (31 mei 2001);

8. H.G. van Empel, De Zandkuil 4 te Tricht, vergroten woning (31 mei 2001);

9. Droogendijk techniek BV, Meinte 22 te Beesd, oprichten opslag-/ontvangstunit (31 mei 2001);

10. P.A.J.M. van Mook- van Lith, Kerkweg 2 te Gellicum, oprichten prieel (31 mei 2001);

11. H. Littel, Emmalaan 47 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (31 mei 2001);

12. F.C.G. Smeekes, Hooge Hoeven 67 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (31 mei 2001);

13. Stimio Communicatie Projecten BV, Den Bommel 2 te Meteren, veranderen bedrijfsruimte (31 mei 2001);

14. Bouwcombinatie Van Arnhem- Rowebo, J.H.J.L. van Meertenstraat en W.J. van der Hooftstraat te Meteren, oprichten 16 woningen (31 mei 2001);

15. Autobedrijf Moree, Rijksstraatweg 51 te Meteren, oprichten reclamebord (31 mei 2001);

16. Mts. De Jong, Acquoysemeer 24a te Acquoy, oprichten veldschuur (31 mei 2001);

17. D. Ploeg en G. Buitendijk, Lingedijk 98 te Rhenoy, vergroten woning (31 mei 2001);


* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en hantekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 31 mei 2001.

Wie mag slopen

Ter inzage: de volgende verleende sloopvergunningen:
1. NS Railinfrabeheer BV, zuidwestelijke kwadrant van de kruising Blankertseweg/Rijksweg A15 te Meteren, slopen stuw (31 mei 2001);
2. W.J.M. Wichgers, Lingedijk 56 te Buurmalsen, slopen twee stallen (31 mei 2001);

3. H.R. Ruis, Lingedijk 51 te Gellicum, slopen gedeelte stallingsruimte/berging (31 mei 2001);


* Inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de datum van de publicatie.

* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en hantekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 31 mei 2001.

Onderzoek onder ouderen

De verwachting is dat Nederland in 2020 ruim drie miljoen ouderen telt. Dat betekent dat dan zo'n 20 procent van de bevolking 65 jaar of ouder is. Dat heeft ongetwijfeld consequenties op allerlei gebieden, zoals inkomen, wonen, vrijetijdsbesteding, zorg, mobiliteit en welzijn. Het is nu nog niet mogelijk alle consequenties te overzien. Veel zal afhangen van wat de ouderen van de toekomst willen. Van wat u in de toekomst wilt!

In de regio's Nijmegen en Rivierenland zijn verschillende organisaties actief vorm te geven aan keuzemogelijkheden voor ouderen in de jaren 2015 tot 2025. Organisaties die allemaal op de een of andere manier te maken hebben met ouderen: de provincie Gelderland, gemeenten, zorgcentra, welzijnsorganisaties, woningcorporaties, financiers en de consumenten- en ouderenorganisaties.

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat zij weten welke wensen de ouderen van straks hebben. Dat zij weten welke wensen u heeft. De provincie Gelderland heeft daarom geld beschikbaar gesteld voor een peiling van wensen onder bewoners van 50 jaar en ouder in deze regio's. Wilt u de regie houden over uw oude dag? Doe dan mee met het onderzoek wat wordt uitgevoerd door de Reinoud Adviesgroep uit Arnhem.

Nadere informatie over dit project kunt u vinden op internet: www.denkmetonsmee.nl

Meer weten? Of wilt u meedoen aan het onderzoek, maar u heeft geen internet? Beschrijf dan een dag uit uw leven als 'bejaarde' en stuur dat op aan: Reinoud Adviesgroep, 'Denk met ons mee', Antwoordnummer 174, 6800 WC Arnhem of bel: 026-3898989.