FNV

Beginselakkoord Wolter en Dros Groningen
Regio Noord - groningen@fnv.nl

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie van Wolter en Dros Groningen hebben in beginsel tot overeenstemming geleid. Bestuurder Anne van Dijk van FNV Bondgenoten Metaal&Techniek geeft een overzicht van de bereikte oplossingen voor het loonconflict. De ledenvergadering van FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond heeft ingestemd met het bereikte resultaat. Hiermee is de actiedreiging van de baan.

Overeenstemming
Deze week zijn de onderhandelingen tussen de directie van Wolter en Dros en devakbonden afgerond. Er is daarbij in beginsel overeenstemming bereikt over de volgende kwesties: a) Direct uit te voeren.

- De service monteurs worden per 1-7-2001 in de hoge loontabel ingedeeld. Die indeling levert, op den duur, in de loop van een paar jaar, een verhoging van 10% op. Het betreft in Groningen naar schatting 35 mensen (bij heel Wolter en Dros circa 60)
- De reistijd naar karweiplekken/klanten, wordt vanaf de woonplaats betaald minus een half uur enkele reis. Dit gaat in per 1-7-2001. Tot nu toe kregen service werknemers geen reistijd betaald als zij in het noorden reistijd maakten.
- Voor de overige buitendienst medewerkers geldt in de periode 1-7-2001 tot 2002 dat hun loon minstens 5% boven de tabel van de CAO zal liggen. De bodem heeft effect voor werknemers in lage loonklassen omdat die 3% boven CAO ligt. b) Voor 1-1-2002.

- Er zal tussen directie en vakbonden onderhandeld worden over een nieuw loonsysteem (loontabel met toepassingsregels) bij Wolter en Dros Nederland (1250 werknemers).
Ledenvergadering
De ledenvergadering van FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond, in Groningen, heeft inmiddels uitgesproken in te stemmen met het beginselakkoord. Hiermee is de actie dreiging van de baan.

Nadere informatie
Anne van Dijk
Bestuurder Metaal&Techniek Groningen/Noord-Drenthe Telefoon 06-51405565
annedijk@bg.fnv.nl (E-mail)

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.