Nieuwe Europese WorkShop

Tijdens een bijeenkomst op 23 mei jl. heeft het Europese Standaardisatie Comité, CEN (http://www.cenorm.be/isss), ebXML hoog op de agenda van de nieuwe WorkShop eBES (electronic-business Board for European Standardisation) gezet. De aanwezige Europese bedrijven organisaties benoemden tijdens deze kick-off bijeenkomst de Nederlander Dick Raman tot voorzitter.

Het voornaamste doel van de WorkShop is een centraal punt in Europa te creëren dat zich richt op de nieuwste technologieën m.b.t. de elektronische uitwisseling van bedrijfsgegevens. De WorkShop zal de Europese visie in de mondiale discussie vertegenwoordigen, inclusief de behoefte aan multi-linguïstische en multi-culturele aanpak van de standaardisatie van B2B gegevensuitwisseling. Dit Europese initiatief zal voorzien in de informatiebehoefte t.a.v. nieuwe standaardisatie technologieën, het gebruik ervan stimuleren en participeren in of inhoudelijke bijdragen leveren aan de mondiale processen die door het ebXML initiatief en de UN/CEFACT `Working Groups' op gang zijn gebracht. Speciale aandacht gaat uit naar de rol die MKB-ers kunnen spelen (zonder daarbij de grote ondernemingen, die al hoge investeringen in e-commerce gepleegd hebben, uit het oog te verliezen).

Daartoe zal de Workshop o.a. de volgende activiteiten ondernemen:
* Een bewustwordingscampagne organiseren om het gebruik van ebXML in Europa te stimuleren (met steun van de Europese Commissie)
* Een Europees ebXML informatiecentrum opzetten
* Het gebruik van ebXML oplossingen stimuleren, o.a. aan de hand van praktijkvoorbeelden

* Optreden als het Europese startpunt t.a.v. aan e-busieness geralateerde standaardisatie initiatieven.

* Activiteiten t.a.v. de vervolmaking van het ebXML raamwerk op Europees niveau, o.a. door de een `repositiry' of vertaling van zakelijke definities te organiseren.

* Assistentie verlenen t.a.v. de methodologie die gebruikt moet worden om een consistente documentatie en implementatie van e-business scenario's te waarborgen

* Bijdragen leveren aan / contacten onderhouden met UN/CEFACT, OASIS en werkgroepen op het vlak van ebXML

De WorkShop staat open voor iedere geïnteresseerde.

Op de website van de eBES Workshop
(http://www.cenorm.be/isss/Workshop/eBES/Default.htm) vindt u o.a. het `Business Plan' (met beoogde werkgroepen), agenda, mogelijkheid om in te schrijven, etc.

Meer informatie: frank-van-den.eijnden@ecp.nl