Beers Bedrijfsauto

'); } //-->

Directiewisseling bij Beers Bedrijfsauto b.v.



31-05-2001
Per 1 juni 2001 zal de zittende statutaire directie van Beers bestaande uit de heren R. van Yperen en J.S. Wiersma en per 1 september a.s. de heer A.P. Sonneveld aftreden. Op verzoek van Scania zal de heer Van Yperen enkele boardfuncties in de Europese Scania organisatie gaan vervullen. Inmiddels is in de opvolging voorzien door de benoeming van een wederom geheel Nederlandse statutaire directie en zijn de hierdoor ontstane overige vacatures eveneens vanuit de eigen organisatie ingevuld.

Achtergronden
In een gezamenlijke persverklaring maakten Scania en Beers op 9 november jl. bekend dat Scania het voornemen had een bod te willen uitbrengen op de overige uitstaande aandelen Beers n.v. Deze overname, die de instemming had van de Directie en van de Raad van Commissarissen, is inmiddels afgerond. Sinds 29 januari van dit jaar is Scania de enige aandeelhouder en eigenaar van Beers. De aandelen Beers n.v. zijn sindsdien niet meer op de beurs genoteerd. Reeds in het Biedingsbericht is gesteld dat de statutaire directeuren van Beers n.v. hun functies zouden neerleggen zodra de fusie een feit zou zijn. Op verzoek van de Raad van Commissarissen blijven de heren Van Yperen en Wiersma aan tot 1 juni en zal de heer Sonneveld niet eerder dan 1 september a.s. terugtreden.
Scania stelt met nadruk bijzonder ingenomen te zijn met deze overname omdat de hoog ontwikkelde systemen van onze aftersales organisatie en ons uitgebreide pakket van diensten model staan voor de toekomstige ontwikkelingen in Europees verband.

Perspectief
De wisseling van de wacht in de gemelde samenstelling moet dan ook niet alleen gezien worden als invulling van de ontstane vacatures bij het aftreden van de huidige statutaire directie, maar ook tegen de achtergrond van de positie die Beers gaat bekleden na de overname als zelfstandige werkmaatschappij binnen het Scania Commercial System. De naam BEERS blijft dan ook gehandhaafd. Hiermee wordt de onderneming in staat gesteld om verdere groei te realiseren terwijl Scania op haar beurt direct de beschikking krijgt over de know how en over de systemen waarmee Beers al jarenlang succesvol opereert in de bedrijfsautomarkt.
Van belang is dat de overname van Beers voor de afnemers geen noemenswaardige gevolgen heeft. De bestaande overeenkomsten met Beers Bedrijfsauto en Bezoma blijven gehandhaafd.
BUSINESS AS USUAL dus. De heer J. ter Wee De heer J. ter Wee is benoemd tot Algemeen Directeur en volgt daarmee de heer Van Yperen op. De heer Ter Wee wordt in zijn huidige functie van directeur Bezoma opgevolgd door de heer G.N. van Keulen, tot op heden Geschäftsführer Beers Deutschland Dienstleistungen GmbH;

De heer E.A. Beers De heer E.A. Beers, Stafdirecteur Product & Sales Support, is benoemd tot Directeur Verkoop en Marketing en volgt daarmee Commercieel Directeur de heer R. de Jong op, die inmiddels werkzaam is als Rayondirecteur van het rayon Alex van Keulen;

De heer J.F. Hondebrink De heer J.F. Hondebrink, Rayondirecteur van het rayon Zuid, zal per 1 september a.s. in functie treden als Directeur Aftersales en Faciliteiten en volgt daarmee de heer Sonneveld op.
Volgend bericht
Terug naar boven