Wereldwijde Office XP-lancering door Bill Gates en Steve Ballmer

Industrie zeer positief over Microsoft Office XP

Schiphol-Rijk, 28 mei 2001 - Microsoft Office XP zal op 31 mei en de weken daarop volgend op talloze locaties over de gehele wereld officieel worden gelanceerd. Dit is de belangrijkste versie van Office tot nu toe, reden waarom Bill Gates en Steve Ballmer, alsmede andere topmanagers actief bij de introductie betrokken zijn. Inmiddels zijn vele experts van mening dat Office XP niet alleen interessante nieuwe functionaliteit biedt, zoals innovaties op het gebied van gebruiksgemak en tools voor onderlinge samenwerking, maar ook revolutionaire oplossingen mogelijk maakt.

"We krijgen veel positieve feedback van industrie-experts en klanten. Office XP wordt ervaren als een bijzonder en innovatief product dat de productiviteit op een hoger niveau brengt. En dat is precies wat we onze klanten willen leveren," zegt Steve Sinofsky, Senior Vice President Office van Microsoft. "We denken dat iedereen die met Office kennismaakt het hiermee eens zal zijn. De evenementen voor de lancering van Office XP zijn bedoeld om mensen wereldwijd Office XP te laten ervaren."

Office XP zal op 31 mei breed beschikbaar zijn in 15 landen. Alleen al in de Verenigde Staten worden meer dan 100 evenementen georganiseerd ter gelegenheid van de lancering van Office XP. Microsofts topmanagers Bill Gates, Steve Ballmer, Jeff Raikes, Steven Sinofsky en Orlando Ayala zullen op 31 mei de lancering verzorgen van Office XP op evenementen in New York, Chicago, Washington, Groot-Britannië en Houston. In Nederland ligt op 1 juni zowel de Engelse als de Nederlandse versie in de winkel.

Evenementen in Nederland
Ook in Nederland worden er diverse evenementen georganiseerd ter gelegenheid van de introductie van Office XP. Zo staan er in de maand mei voor ontwikkelaars technische sessies op het programma waar de nieuwe versie specifiek voor deze doelgroep wordt toegelicht. Daarnaast zullen er Office XP-informatieavonden voor verkooppersoneel worden gehouden. Op 5 juni vindt in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag een groot evenement plaats voor partners en grote klanten. Ter gelegenheid van de introductie worden in Nederland 50 tot 60 grote winkels aangekleed in een 'lounge sfeer' en trekt een 6 man sterk team door het land om Offce XP te demonstreren.

Inmiddels is half mei ook een mediacampagne van start gegaan. Hierin staat de gebruiker centraal en wordt als slogan 'Office XP omdat jij dat wilt' gehanteerd. Op 1 juni, na de officiële introductie veranderen de radio spots en zullen tot 1 september in dagbladen en magazines Office XP-advertenties verschijnen. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag rijden vanaf 1 juni trams rond met Office XP reclame-uitingen en landelijk worden 600 bussen voorzien van Office XP-reclame.

Een centrale rol in de voorlichting van Nederlandse gebruikers speelt tenslotte de Office XP website - www.microsoft.nl/officexp/. Hier kunnen geïnteresseerden een rondleiding krijgen langs de vele mogelijkheden. Zij kunnen zelf ervaren wat Office XP te bieden heeft en kunnen indien gewenst een proefversie bestellen.

Industrie positief over Office XP
Experts noemen een groot aantal pluspunten van Office XP, waaronder de betrouwbaarheid, het gebruiksgemak, verbeteringen op het gebied van onderlinge samenwerking en de mogelijkheden om maatwerkoplossingen te bouwen. Volgens PC Magazine is Office XP 'een belangrijke upgrade, die tot op vrijwel elk detail, beter te beheren is, betrouwbaarder is en makkelijker is om mee te werken'. Volgens de New York Times zijn de SharePoint Team Services 'exciting' en worden de nieuwe tools voor onderlinge samenwerking een 'enorme stap' voorwaarts genoemd. Ook industrie-analisten zijn positief over Office XP. Amy Wohl, president van Wohl Associates: "Een eerste blik op Office XP laat duidelijk vele aantrekkelijke innovaties zien. Het is een product waar mensen graag mee willen werken. Zaken zoals Infolabels, SharePoint Team Services en geïntegreerde Web Services hebben het potentieel om de productiviteit significant te verbeteren en bieden een nieuwe manier om met anderen samen te werken. Ik verwacht dat er rond de Infolabels een geheel nieuwe industrie zal ontstaan die producten zal ontwikkelen om op specifieke plaatsen in een document relevante informatie en keuzemogelijkheden te bieden."

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.