Den Haag, 30 mei 2001

Persuitnodiging

Wereld Niet Roken Dag: Gerberabloem voor Tweede Kamer

Geachte redactie,

Donderdag 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Deze dag staat in het teken van Passief Roken ofwel meeroken. Een veelbesproken onderwerp, zowel in de volksmond als in de politiek.

Toeval of niet, maar op Wereld Niet Roken Dag staat ook de behandeling van de Tabakswet in de Tweede Kamer op het programma. Een mooie gelegenheid voor Stivoro en haar moederorganisaties (Astma Fonds, Nederlandse Hartstichting en Nederlandse Kankerbestrijding) om op symbolische wijze aandacht te vragen voor niet roken. In navolging van een collega-organisatie in Noorwegen hebben wij de Gerberabloem als symbool voor niet-roken gekozen. Een mooie, frisse en stevige bloem om aan iemand te geven, omdat hij/zij niet rookt of stopt met roken.

Overhandiging Gerbera s aan dhr. Weisglas

Alle kamerleden die het Tweede Kamergebouw binnenkomen krijgen op Wereld Niet Roken Dag een Gerbera uitgereikt. De eerste bos Gerbera s wordt door een delegatie van bestuurs- c.q. directieleden van de hiervoor genoemde organisaties overhandigd aan vice-voorzitter van de Tweede Kamer, dhr. F. Weisglas. Deze activiteit vindt plaats in de hal van het Tweede Kamergebouw op donderdag 31 mei om 10.00 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Trudy Prins

Directeur Stichting Volksgezondheid en Roken