Fortis Bank

Besluiten Aandeelhoudersvergaderingen 2001 Besluiten Aandeelhoudersvergaderingen 2001 Dividend
Tijdens de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Fortis is het bruto dividend vastgesteld op EUR 0,88 per aandeel.

Voor Fortis (NL) wordt het dividend uitgekeerd op een gewoon aandeel met een nominale waarde van EUR 0,24. Het dividend wordt in contanten uitbetaald, onder inhouding van 25% dividendbelasting. Betaling vindt plaats vanaf 8 juni 2001.

De aandeelhouders van Fortis (B) krijgen - na aftrek van roerende voorheffing - een netto dividend van:
* EUR 0,66 (BEF 26,6243) per aandeel (coupon nr. 3);
* EUR 0,748 (BEF 30,1742) per aandeel (coupon nr. 3) vergezeld van coupon nr. 3 van het couponblad "VVPR-strip".

Betaling vindt plaats vanaf 31 mei 2001.

Benoemingen
De Algemene Aandeelhoudersvergaderingen van Fortis hebben de heren mr.J-M. Hessels en dr.J.M. Schröder benoemd tot non-executieve bestuurders van Fortis.
De heer Hessels is benoemd in opvolging van de heer ir. G.Wilmink, die de statutaire leeftijd heeft bereikt. De heer Schröder was voormalig president-commissaris van ASR Verzekeringsgroep.

De heren prof. dr. J.R. Glasz, P.P.A. Van Waeyenberge en Ph. Speeckaert werden herbenoemd als non-executieve bestuurders van Fortis.

Het aantal leden van de Raden van Bestuur van Fortis (B) en Fortis (NL) bedraagt hiermee zestien. Beide Raden hebben een identieke samenstelling en functioneren als één enkele Raad van Bestuur. Perscontacten