PERSBERICHT - 31 MEI 2001

Zomervakantie in de Harz:

ideale combinatie van natuur, cultuur en zomerfestivals

De Harz is het noordelijkste middengebergte van Duitsland en is binnen enkele uren vanuit Nederland per trein of auto bereikbaar. De Harz biedt een keur aan zomerfestivals en culturele hoogtepunten in combinatie met een fascinerende natuur.

Voor een ontspannen zomervakantie zijn de talrijke bergmeren in de Harz de ideale omgeving. Of u nu met z'n tweeën op een idyllische plek van de natuur wilt genieten of met het hele gezin in de bossen of langs de beken er opuit wilt, in het Nationale Park de Harz kunt u naar hartelust genieten..

Een uitstekende manier om de ongerepte natuur van de Oberharz te ontdekken is een wandeling met gids bevoorbeeld in de Brocken, de hoogste berg in de Harz (1142m) of een in de Brockentuin.

Wereldformaat
Culturele hoogtepunten van wereldformaat ontdekt u in de Harz. Bijvoorbeeld de keizerstad Goslar met haar schilderachtige vakwerkhuizen maar ook Quedlinburg. Beide steden staan als wereldcultuurerfgoed onder bescherming van de UNESCO. Een absolute must is Wernigerode met haar vakwerkhuizen in de verschillende bouwstijlen, van renaissance tot jugendstil. Hier waant u zich eeuwen terug in de tijd. In de Harz vindt u paleizen en burchten op uw weg vaak hoog boven de stad gelegen. In de talrijke mijnmusea wordt u verleid voor een reis onder de grond of boven de grond, als is grootmoedertijd, met een nostalgische stoomtrein over het Harzer smalspoor.

Juist in de zomer zijn er talrijke mogelijkheden voor een actieve vakantie in de Harz: een tour per mountainbike, klimmen, inline-skaten of deltavliegen. Het zijn slechts enkele van de vele sportieve mogelijkheden in de Harz.

Volksfeesten
De zomermaanden zijn voor de Harz bij uitstek de maanden voor de traditionele volksfeesten voor jong en oud. De straatfeesten, openluchtconcerten, theatervoorstellingen en sportevenementen zorgen voor een aangenaam verblijf.

Een zomervakantie in de Harz is ook ideaal voor de reizigers die op korte termijn een vakantiebestemming kiezen. Accommodaties vindt u hier in alle categorieën en prijsklassen, ongeacht of het om een campingplaats, een vakantiewoning, een pension of een hotel gaat.

Voor nadere informatie:

Harzer Verkehrsverband
Marktstr. 45
38640 Goslar
Tel.: 0049 - 5321 - 34040
Fax: 0049 - 5321 - 340466

Internet: www.harzinfo.de
E-mail: info@harzinfo.de

Vertaling en bewerking HARTcommunications PR, tel. : 070-3387541,

e-mail : hartcom@wxs.nl