Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 mei 2001

Onder invloed rijden Lisse (D1)
De politie hield op woensdag 30 mei rond 23.55 uur op de Ruishoornlaan een 38-jarige automobiliste uit Lisse aan. Met te veel drank op zat zij toch achter het stuur van haar auto. Een ademanalyse kwam uit op 745 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. Het rijbewijs van de Lissense heeft de politie ingevorderd.

Vermoedelijke inbreker in Harlingen aangehouden Warmond (D2)
Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 30 mei door de politie in Harlingen aangehouden. Hij reed in een auto die bij een woninginbraak op 25 mei aan de Narcissenhof gestolen was. Bij die inbraak werden ook goederen zoals een mobiele telefoon, een paspoort, jassen en drank gestolen. De politie in Warmond stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van de man bij de inbraak. De auto waarin de man reed is door de politie veilig gesteld.

Inbraak in woning Rijnsburg (D2) In de nacht van 29 op 30 mei werd ingebroken in een woning aan de Vinkenweg. Om binnen te komen werd een slot van een deur verwijderd. Uit de woning is geld en een radio/c.d. speler gestolen.

Aanrijding met gewonden Zoeterwoude-Rijndijk (D3) Op woensdag 30 mei om 15.00 uur zijn twee bromfietsers met elkaar in aanrijding gekomen op de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude.Een 19 jarige man uit Valkenburg reed op zijn bromfiets op het fietspad parallel aan de Hoge Rijndijk in de richting van Hazerswoude toen een 51 jarige man uit Hazerswoude op zijn bromfiets vanaf de Oranjelaan het genoemde fietspad wilde oprijden. De betrokkenen kwamen met elkaar in botsing en kwamen beiden ten val. De beide bromfietser zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandelt aan hun verwondingen.

Rijden onder invloed Hazerswoude-Dorp (D3) Op woensdag 30 mei rond 20.00 uur heeft er een aanrijding tussen twee personenauto's plaats gevonden op de Dorpsstraat in Zoeterwoude waarbij een 53-jarige inwoner van Hazerswoude na de aanrijding is weggereden. De man is thuis door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en is overgebracht naar het bureau. De man blies op de ademanalyse 950 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod gekregen van 12 uur. Proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval.

Aanhoudingen na inbraak Leiden (D4)
De politie heeft woensdagmorgen 30 mei rond 12:00 uur drie jongens, twee van 17 en één van 18 jaar, alledrie woonachtig in Leiden aangehouden. Bij een flatwoning aan de Meerburgerkade merkte de bewoonster dat, toen zij door de voordeur naar binnen wilde, het veiligheidskettinkje op de deur zat. Binnen hoorde ze gerommel. Terwijl de inbrekers er via het balkon vandoor gingen, wist de vrouw naar binnen te gaan, waarna ze de politie belde. De meldster, die de drie mannen nog gezien heeft, gaf het signalement door en even later werden de jongens door de politie met assistentie van één van de politiebikers op de Zijlsingel gezien en aangehouden. Bij een poging te ontvluchten, sprong één van de drie nog in de Zijl, maar dat mocht niet baten. De jongens zijn na hun aanhouding ingesloten in het politiebureau van Leiden. De woning van de vrouw was doorzocht. Er was onder andere een fotocamera gestolen. De politie zal tegen de drie bewijsmateriaal verzamelen en ze voor justitie brengen.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van 29 op 30 mei werd ingebroken in een woning aan de Krammer. Om binnen te komen werden gaatjes in een raamsponning geboord waarna men de hefboompjes van het raam kon onstluiten. Uit de woning is een laptop en een mobiele telefoon gestolen.

Van dagopbrengst beroofd Alphen aan den Rijn (D5) Eem 21-jarige man uit Utrecht is op donderdag 31 mei rond 00.30 uur voor de woning van zijn vader aan de Bezembinder beroofd van de dagopbrengst van zijn cafetaria in Ter Aar. Op het moment dat de Utrechter bij de woning uit zijn auto stapte kwamen er drie jongemannen op hem aflopen. Zij bedreigden hem met mogelijk een vuurwapen en een mes. Daarop gaf hij hen het geld en een mobiele telefoon. De drie maakten zich vervolgens uit de voeten en stapten in een gereedstaande auto. Daarmee reden ze weg in de richting van de Kalhovenweg. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Dit onderzoek is tot op heden nog zonder resultaat gebleven.

Politie zoekt benadeelden van vernielde auto's Alphen aan den Rijn (D5) In de periode van 1 tot en met 5 mei 2001 is in de Ambachtenbuurt, de omgeving van de Herenhof en de Horstenbuurt een aantal auto's vernield door het ingooien van ruiten. De politie van Alphen aan den Rijn doet momenteel onderzoek naar de vernielingen. Zij heeft inmiddels bekentenissen van een aantal verdachten. Bij de politie zijn echter nog geen aangiften gedaan. Daarom worden benadeelden van deze vernielde auto's verzocht zich alsnog bij de politie te melden voor het doen van aangifte.

Aanhouding overvaller Gouda (D7)
Naar aanleiding van de overval, gepleegd op een sigarenzaak aan de Gildenburg op 10 mei jl., is op 30 mei op de Ridder van Catsweg, een verdachte aangehouden. Op dat moment fietste de man daar, werd herkend en gearresteerd. Het betreft hier een 29-jarige Gouwenaar. Klassiek recherchewerk leidde tot identificatie en de aanhouding van deze verdachte. De man is in verzekering gesteld en zal nader worden verhoord.

Mogelijke carjacking, getuigen gezocht Gouda (D7)
De politie in Gouda is op zoek naar getuigen van een mogelijke carjacking, die plaatsvond op woensdagochtend, 30 mei jl, omstreeks 07.45 uur op de Burg. van Reenensingel in Gouda. De chauffeur van een witte bestelbus werd op dat moment door twee mannen met bivakmutsen uit zijn auto getrokken. De overvallers stapten vervolgens in de bestelbus en gingen ermee vandoor in de richting van de Goudse Poort. Vanaf dat punt ontbreekt ieder spoor. Eventuele getuigen van dit feit kunnen contact opnemen met de politie in Gouda via 0900-8844.

Landelijk actieve insluiper aangehouden Gouda (D7)
De politie in Gouda heeft op 30 mei jl, omstreeks 17.30 uur een 38-jarige Amsterdammer aangehouden ter zake insluiping in woningen voor ouderen in een verzorgingstehuis aan de Livingstonelaan te Gouda. De man werd door de manager van het tehuis herkend, omdat een aantal jaren geleden dezelfde verdachte ook daar was gesignaleerd. Bij de aanhouding bleek dat de man zijn zakken gevuld had met geld, afkomstig uit woningen van de bejaarden. De man is in verzekering gesteld en heeft inmiddels bekend.

De persvoorlichter en de medewerkers van het bureau Communicatie zijn op donderdag 31 mei vanaf 10.45 uur afwezig.

Attachment Converted: "C:\EUDORA\Attach\310501.doc"