Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

31-05-2001

Principeakkoord Allied Domecq

In een dag onderhandelen heeft CNV Voeding gisteravond een principeakkoord gesloten over een cao - met een looptijd van twee jaar
- Allied Domecq. De zeventig werknemers van de groothandel in dranken in Etten Leur krijgen per 1 juni 2001 een loonsverhoging van 4 procent en nogmaals op 1 april 2002.

Allied Domecq zal de gevolgen voor de pensioenen van het afschaffen van de overhevelingstoeslag compenseren uit eigen zak. Eerst wilde het bedrijf dit door de werknemers laten betalen door ze minder loonsverhoging te geven.
Daarnaast is afgesproken dat de jeugdschalen worden afgeschaft en geldt het zorgverlof vanaf 1 april 2001 ook voor adoptie- en/of pleegouders. Bij de invoering van de euro, op 1 januari 2002, worden de salarissen eenmalig naar boven afgerond.

Er zijn door de directie van Allied Domecq nog drie toezeggingen gedaan. Het bedrijf zal een studie doen naar de mogelijkheden voor het invoeren van een tijdspaarsysteem (cao à la carte), het behalen van een keurmerk en het wel of niet voortzetten van een eigen cao. Alternatief voor dit laatste punt zou zijn een aansluiting bij de cao voor de drankenindustrie en de groothandel in dranken. Saskia Dijxhoorn, onderhandelaar voor CNV Voeding: "Onze leden willen de eigen bedrijfs-cao handhaven, want die vinden ze beter. Ik zal dit cao-resultaat positief aan de leden voorleggen."

Allied Domecq Benelux is een dochter van Allied Domecq International, gevestigd in Engeland.

Nadere inlichtingen:

Saskia Dijxhoorn, (onderhandelaar)
076-5724670
Nancy Abelskamp, (persvoorlichter)
030-6348236