Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van donderdagmorgen
09:17 donderdag 31 mei 2001

Roel Hallink, 0528-295033 / 06-51528156


* Ongeval met letsel

SPIER Gisteravond is een 58 jarige fietser uit Westerbork aangereden door een 45 jarige automobilist uit Onstwedde. De bestuurder van de personenauto reed vanuit de Oude Postweg naar de Steegde. Paralel aan de Steegde loopt een fietspad waarover de fietser fietste. De automobilist had de fietser niet gezien en wilde oprijden. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is voor controle, met een hoofdwond, meegenomen naar het ziekenhuis. De automobilist mankeerde niks en had alleen wat schade aan zijn auto.


* Diefstal in auto

ASSEN Gistermiddag is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van de Riebeeckstraat. De dader(s) kon binnen komen door een raam te forceren. Uit de auto wordt een radio-cassettespeler vermist.

Gisteren overdag is er wederom ingebroken in een auto. De auto stond geparkeerd op het Stationsplein. Om binnen te komen, is er een raam geforceerd. De dader(s) heeft een radio/cd speler meegenomen.

EMMEN Dinsdagavond is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Iemingecamp. Beide portiersloten waren vernield en er zijn 3 cds meegenomen.


* Diefstal uit woning

HOOGEVEEN Gistermiddag heeft een woning aan de Leliestraat ongewenst bezoek gehad. Om binnen te komen, is de voordeur vernield. Ontvreemd zijn een paar honderd gulden, een GSM en een paar gouden en zilveren sieraden. De daders zijn tijdens hun werkzaamheden overlopen door de 19 jarige bewoonster. Het totale schadebedrag is onbekend. Signalement van de daders: 1e man; buitenlands, licht gekleurd, 30-35 jaar, zwart stijl half lang haar, beige kort jack en sprak slecht Nederlands.
2e man; buitenlands, licht getint, rossig haar, lichte krul, kort en had iets zwarts aan.

Ook een woning aan de Pronckstraat is ongewenst bezocht en ook deze inbraak is op klaarlichte dag gepleegd. De daders zijn tussen 13.15 uur en 14.45 uur binnen geweest en moesten daarvoor de voordeur openbreken. Vermist worden enkele honderden guldens.

In een woning aan de Asterstraat is gistermiddag ook ingebroken. De daders zijn aan de achterkant het balkon opgeklommen en hebben de keukendeur vernield om binnen te komen. Het is nog niet bekend wat er vermist wordt.

De politie Hoogeveen is op zoek naar getuigen van deze inbraken op klaarlichte dag.


* Inbraak in tankstation/ garage

NORG Afgelopen nacht is er ingebroken in een tankstation aan het Westeind. De inbraak heeft plaatsgevonden rond 04.00 uur. Ontvreemd zijn twee vuilniszakken gevuld met sloffen sigaretten. Om binnen te komen zijn de toegangsdeur en de magazijndeur ingeslagen met een tegel. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.


* Inbraak in bedrijf

ASSEN Vanmorgen kwam een 41 jarige werknemer van een bedrijf aan de Delft aangifte doen van inbraak op de administratie. Een ruit was ingeslagen. Via het ontstane gat heeft men het raam geopend en is men naar binnen geklommen. Op de administratie werd alles doorzocht en is geld weggenomen. Het totale bedrag is onbekend.


* Aantreffen pistool

EMMEN Bij een controle op de Brinkenweg, zagen politiemensen gisteravond een auto rijden waarvan bekend was dat inzittenden in het bezit zouden zijn van een pistool. Toen de bestuurder van de auto de politie in de gaten kreeg, ging deze er vandoor. Een poosje later werd de auto t.h.v. Calthorerbrink aangetroffen en werden beide inzittenden, te weten een 26 jarige vrouw uit Emmen en een 29 jarige man uit Rotterdam, aangehouden. Bij fouillering werd een vuurwapen met scherpe patronen en een stiletto aangetroffen. Beide personen zijn ingesloten en in verzekering gesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe