Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.25 uur
Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Amersfoort reed woensdagmiddag met zijn bromfiets vanuit de richting van de Ringweg en wilde rechtdoor de parkeerplaats oprijden.

Omstreeks tien over twaalf kwam vanaf de Holkerweg een 28-jarige automobilist uit t Goy de parkeerplaats oprijden. De 28-jarige bestuurder reed hierbij een geslotenverklaring in en kwam in botsing met de jongen op de bromfiets.

De bromfietser kwam hierdoor met zijn hoofd op de grond terecht en moest met hoofd en been letsel naar het ziekenhuis. Later op de dag mocht de jongen weer naar huis. Technische onderzoek wees uit dat de bromfiets was opgevoerd, niet verzekerd was en dat de 16-jarige bestuurder geen helm droeg.

De bromfiets raakte door de aanrijding geheel vernield. De 28-jarige automobilist bleef ongedeerd. Zijn voertuig raakte aan de gehele voorzijde beschadigd.

Verkeersstremming door gekantelde vrachtwagen

LEUSDEN Woensdagmiddag ontstond op de Ooievaarshorsterweg een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen. Door de aanrijding kantelde de truck waardoor een grote verkeersstremming ontstond.

Omstreeks kwart over drie wilde een 46-jarige man uit Leusden met zijn auto vanaf de Ooievaarshorsterweg linksaf de Arnhemseweg oprijden in de richting van Amersfoort. De bestuurder had niet in de gaten dat het verkeerslicht op rood stond. Eenmaal half op de kruising had hij door dat hij vermoedelijk door rood gereden was doordat hij van beiden kanten verkeer aan zag komen.

Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Maarsbergen zag geen kans meer zijn combinatie op tijd tot stilstand te brengen en ging door krachtig remmen scharen. De vrachtwagen botste tegen de personenauto en kantelde.

Niemand raakte gewond bij de aanrijding. Wel ontstond er een grote verkeersstremming doordat het een geruime tijd duurde voordat kraanwagens en sleepbedrijven de vrachtwagen hadden afgevoerd. De weg was tot laat in de middag gestremd.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Woensdagmiddag werden op de Langestraat twee verdachten aangehouden omdat zij bij drie winkels goederen hadden gestolen.

Omstreeks kwart over drie zag een medewerkster van een kledingwinkel dat één verdachte een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats de winkel wilde verlaten met zeven broeken. De medewerkster zette de achtervolging in en kon met behulp van een getuige voorkomen dat de broeken werden meegenomen.

Tien minuten later kreeg de politie de melding dat er in een schoenenwinkel gestolen werd. De tweede verdachte - een 37-jarige man uit Amersfoort probeerde een aantal schoenen uit de winkel mee te nemen. Ook dit werd gezien door personeel waarop de verdachte de schoenen weggooide en vluchtte.

Later bleek dat de verdachte ook nog in een derde winkel waren geweest waar zij schoenen hadden weggenomen. De twee mannen konden door de politie worden aangehouden en werden in verzekering gesteld.