Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.45 uur
Verkeerscontroles

DISTRICT RIJN & VENEN - De politie van district Rijn & Venen heeft op diverse locaties verkeerscontroles gehouden.

MONTFOORT - In het kader van het project Veilig door de Lopikerwaard en Nieuwegein is op woensdagmiddag van tien over half een tot tien over half twee op de MA Reinaldaweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 260 passanten reden er 16 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 136 km/u.

MAARSSEN Op de Binnenweg overschreden 15 automobilisten de toegestane snelheid. Een passant reed 84 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan. Eén persoon kreeg een boete voor het overschrijden van de doorgetrokken streep.

NIGTEVECHT Op de Kanaaldijk Oost heeft de politie op woensdagochtend van acht tot kwart voor tien een controle uitgevoerd. Twee bekeuringen zijn er uitgedeeld: één persoon kreeg een boete omdat de APK verlopen was en een bromfietser reed sneller dan was toegestaan.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT Op woensdagavond van half acht tot half tien heeft de politie in het kader van de actie Doe nuchter, rij alcoholvrij gecontroleerd of bestuurders onder invloed van alcohol reden. De 60 gecontroleerde bestuurders hadden geen van allen (teveel) alcohol genuttigd.

Snelkraak

ABCOUDE In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 mei omstreeks kwart voor twee vond er in een winkel aan de Stationsstraat een snelkraak plaats.

Getuigen hadden gezien dat een auto, door nog onbekend gebleven personen, werd volgeladen met een grote hoeveelheid kleding. Nadat de daders in de gaten kregen dat zij door getuigen gade geslagen werden, zijn zij met de auto vertrokken in de richting van de A2.

De politie heeft in de omgeving zonder resultaat naar de daders gezocht. De politie heeft de zaak in onderzoek.