Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.25 uur
Man betaalt politie met vals geld

NIEUWEGEIN - Op woensdag heeft een 24-jarige Nieuwegeiner op het politiebureau met vals geld betaald.

De man was naar het politiebureau gekomen om een openstaande boete van een kennis te betalen. Toen de man het bureau verlaten had kwam de politieagent erachter dat het geld vals was.

Omdat de politie wist dat de man terug zou komen om zijn verzekeringsbewijs te tonen, is gewacht tot hij zich meldde. De man kwam inderdaad enkele minuten later aan de balie en is daarop aangehouden. Na verhoor is de man weer vrijgelaten. Hij verklaarde zelf genept te zijn en wist niet dat het geld vals was.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN - De politie heeft in het kader van het project Veilig door Lopikerwaard en Nieuwegein op woensdagochtend van kwart over tien tot kwart over elf op de Noordstedeweg gecontroleerd op snelheid. Van de 482 passanten reden 34 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Aanrijding lijndienstbus met bestelauto

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag omstreeks vijf uur vond er een ongeval plaats op de Binnenwal tussen een lijndienstbus en een bestelauto.

Toen de buschauffeur richting aangaf om de bushalte te verlaten en de weg opreed, verleende een 23-jarige automobilist uit Nieuwegein de bus geen voorrang waardoor en aanrijding ontstond.Niemand raakte gewond.

Auto in brand

NIEUWEGEIN Op woensdagavond omstreeks acht uur is een auto op de Zuidstedeweg uitgebrand. Nadat de brandweer de overgebleven resten van de auto had afgekoeld is de auto weggesleept. De brandweer heeft de straat vervolgens weer schoon gespoten. Niemand raakte bij de brand gewond. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Inning openstaande boetes
NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 69 personen bezocht die nog boetes hadden openstaan. Indien zij de boetes niet konden betalen, dan werden zij in hechtenis genomen of werden waardevolle goederen in beslag genomen.

Drie aanhoudingen zijn daarbij verricht, waarvan twee personen na betaling van boetes weer zijn vrijgelaten. Eén auto is buiten gebruik gesteld. De overige zaken zijn direct afgehandeld door onder andere betaling van boetes.

Aanhouding inbreker
NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdagavond omstreeks kwart over tien een auto-inbreker aangehouden.

Een getuige had gezien dat de jongen, een 18-jarige Nieuwegeiner, op de Menuetlaan had ingebroken in een auto. De gealarmeerde politie kon de dader ter hoogte van de Nedereindseweg aanhouden. Op het politiebureau werd bij de verdachte geld teruggevonden dat vermoedelijk uit de auto gestolen is.